dinsdag, 3. november 2015 - 22:53 Update: 03-11-2015 22:56

PSV doet weer helemaal mee na zege op Wolfsburg

Eindhoven

Nadat Manchester United eerder al onverrichter zake naar huis werd gestuurd, bleek het Philips Stadion ook voor VfL Wolfsburg een onneembare vesting. Jurgen Locadia en Luuk de Jong maakten met elk een doelpunt de winstpartij mogelijk.

Met Adam Maher op het middenveld in plaats van Jorrit Hendrix speelde PSV een goede eerste helft. Verdedigend had het weinig te duchten van VfL Wolfsburg, terwijl de Eindhovenaren zelf enkele goede kansen creëerden. Het eerste wapenfeit kwam van de wreef van Jeffrey Bruma. Wolfsburg rolde de rode loper uit en zag de verdediger een pegel afvuren op doelman Diego Benaglio. De Zwitser strekte zich en kreeg zijn vingertoppen tegen het afstandsschot. Uit de daaropvolgende corner kon Jurgen Locadia ongehinderd koppen, maar zijn inzet ging voorlangs.

Op een goede kans van Bas Dost na kwam PSV nauwelijks in de problemen. De spits van Wolfsburg ontsnapte aan de aandacht van Bruma en schoot op de alerte Jeroen Zoet. PSV zette daar voor rust nog twee kansen van Luciano Narsingh en Locadia tegenover. Keeper Benaglio verweerde zich goed tegen het Eindhovense gevaar en was al met al de reden dat PSV niet werd beloond voor een dominante eerste helft.

Twee weken geleden kwam PSV zwak uit de kleedkamers en incasseerde het binnen een minuut een tegentreffer van Dost. Daar was in Eindhoven geen sprake van, want ook na rust had PSV het initiatief in handen. Na tien minuten kwam dat eindelijk tot uiting in de score. Luuk de Jong stuurde Locadia weg, die de bal in de korte hoek koel achter Benaglio schoot.

Wolfsburg kon er weinig tegenover zetten, maar kwam een kwartier voor tijd toch beter in de wedstrijd. Jorrit Hendrix werd ingebracht voor de aanvallender ingestelde Maher, terwijl Nicolas Isimat-Mirin binnen de lijnen kwam voor doelpuntenmaker Locadia. Het was echter PSV dat de wedstrijd in het slot gooide. De opnieuw excellerende Andres Guardado stuurde Luuk de Jong weg, die met een handig wippertje de uitslag bepaalde op 2-0. PSV staat de rode lantaarn af aan CSKA Moskou en mag weer dromen van overwintering in de Champions League.