zondag, 8. november 2015 - 10:00 Update: 08-11-2015 16:02

Bestuurder rijdt de sloot in tijdens achtervolging

Man (19) rijdt de sloot in tijdens achtervolging
Foto: MV
Emmen

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 19-jarige automobilist uit Nieuw-Amsterdam in Emmen aangehouden. Dit gebeurde na een achtervolging, nadat de man een stopteken had genegeerd.

Agenten zagen de man slingerend over de Splitting in Emmen rijden. Toen zij hem een stopteken gaven, verhoogde hij juist zijn snelheid. Hij negeerde een rood verkeerslicht en reed op de kruising Meerdijk/Rondweg een verkeersbord omver. Hij bleef met hoge snelheid doorrijden en doofde al rijdend zijn verlichting. In de buurt van de Abel Tasmanstraat verloor de bestuurder uiteindelijk de controle over het stuur, schoot over de rijbaan voor tegemoetkomend verkeer en belandde uiteindelijk op de kop boven een sloot. Vervolgens is hij uit de auto in de sloot gevallen.

Agenten en gealarmeerd ambulancepersoneel hebben direct eerste hulp verleend. De man is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is ook een bloedproef afgenomen in verband met het vermoeden van alcoholgebruik. De zwaar beschadigde auto is afgesleept. Het rijbewijs van de beginnend bestuurder is ingevorderd. De politie maakt proces verbaal op.

Provincie:
Blik op 112: