zondag, 8. november 2015 - 16:10 Update: 08-11-2015 19:01

PSV weet uiteindelijk FC Utrecht te verslaan

Slordig PSV komt met de schrik vrij tegen FC Utrecht
Eindhoven

(ELF-Voetbal/BlikopNieuws) PSV heeft zondagmiddag weer druk gezet op koploper Ajax. De Eindhovenaren prutsten zich langs een aardig voetballend FC Utrecht, dat niet veel creëerde: 3-1.

Vooral het vele balverlies op het middenveld deed het spel in het Philips Stadion geen goeds. FC Utrecht combineerde dan wel aardig op het middenveld, doelman Jeroen Zoet werd te weinig getest. Aan de andere kant verzuimde PSV afstand te nemen van de Domstedelingen.

Toch kwam de thuisclub al na twee minuten op voorsprong. Héctor Moreno stond goed gepositioneerd bij een voorzet van Andrés Guardado en schoof met zijn linkerbeen de bal achter Robbin Ruiter. Even daarvoor kopte Jeffrey Bruma op de paal. Het leek daardoor een makkelijke middag te worden voor de Eindhovenaren, die zich ernstig verslikte in een zeer fris spelend FC Utrecht.

In een tijdsbestek van vijf minuten schoot Luuk de Jong op de paal en kreeg FC Utrecht via Nacer Barezite en Timo Letschert twee aardige kansen op de gelijkmaker, die pas vlak na rust viel. Na twee goede reddingen van Jeroen Zoet moest de doelman op een inzet van Bart Ramselaar capituleren.

Santiago Arias tilde de marge na een kwartier na rust weer naar één, toen Gaston Perero de bal keurig op de rechtsback aflegde en die niet faalde. Luuk de Jong vergat vanaf de stip de 3-1 op het bord te zetten. Doelman Robbin Ruiter koos de goede hoek en hield FC Utrecht op de been. Een kwartier later moest de doelman toch in het net vissen, toen Luuk de Jong van dichtbij de bevrijdende 3-1 op het bord zette.