zondag, 8. november 2015 - 17:22

FC Groningen herstelt zich na bliksemstart Cambuur

SC Cambuur is er opnieuw niet in geslaagd om een driepunter te pakken. De Leeuwarders lieten de mogelijk eerste zegen tegen FC Groningen door de vingers glippen: 2-2.

Na een kwartier spelen was Martijn Barto al de gevierde man aan de kant van de ploeg van trainer Henk de Jong. De spits brak al na negen minuten spelen de ban voor de thuisclub, dat vier minuten later de 2-0 kon bejubelen. Verdediger Etiënne Reijnen kon niet op tijd ingrijpen en zag de aanvaller de stand verdubbelen.

Tien minuten na rust leek Barto de gevierde man te worden aan de kant van Cambuur, nadat de spits de 3-1 op het scorebord had gezet. Arbiter Serdar Gözübüyük ontpopte zich tot spelbreker van het Leeuwarders feestje, want vanwege buitenspel ging de treffer van de spits niet door.

SC Cambuur liet al bij de 2-1, toen Johan Kappelhof vrij kon binnenkoppen, zien hoe kwetsbaar de eigen verdediging is. Jesper Drost onderstreepte dat feit door in de 58ste minuut voor de 2-2 te zorgen. Beide ploegen kregen daarna genoeg kansen om te scoren, maar de vizieren stonden niet op scherp. Cambuur wacht nog altijd op de eerste zege in dit Eredivisie-seizoen.