zondag, 1. maart 2015 - 11:47 Update: 01-03-2015 14:30

ANWB: Winterweer zorgde voor forse filegroei

ANWB: Forse filegroei door winterweer
Foto: Archief EHF
Utrecht

Het aantal files valt de afgelopen maand fors hoger uit dan in februari 2014. Het winterse weer leidde tot veel verkeershinder en de filezwaarte* kwam daardoor ruim 50 procent hoger uit in vergelijking met vorig jaar. Niet alleen tijdens de spitsuren maar ook overdag stonden er veel meer files.

Volgens de ANWB veroorzaakte het winterweer vooral begin februari veel overlast. De sneeuwbuien en gladheid op donderdagochtend 5 februari ontwrichtten het verkeer in grote delen van het land. Op het hoogtepunt stond er ruim 500 kilometer file. De ijzel in het noorden van het land zorgde op zaterdagochtend 7 februari voor veel ongelukken. Diverse  snelwegen moesten toen dicht.

Verkeer in de omgeving van IJmuiden stond op maandag 2 februari urenlang in de file door een afgesloten A9 (Amstelveen – Alkmaar). Een lading ijzer was rond het middaguur in de middenberm terechtgekomen.  De A9 was in beide richtingen dicht tot in de avondspits. Verkeer moest omrijden via de hoofdstad en op veel wegen in de wijde omtrek was er geen doorkomen aan. 

Provincie:
Tag(s):