vrijdag, 20. maart 2015 - 13:41 Update: 20-03-2015 19:16

Dost wel in selectie voor Oranje, Vlaar niet

Dost door Hiddink in Oranje selectie opgenomen
Foto: Archief EHF
Zeist

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Bas Dost staat aan de vooravond van zijn debuut in Oranje. De spits van VfL Wolfsburg is door Guus Hiddink opgenomen in diens wedstrijdselectie voor de aanstaande interlands tegen Turkije en Spanje.

Daarmee krijgt de boomlange aanvaller twee kansen om zijn haasje op te halen. Op 28 maart speelt het Nederlands elftal de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije, gevolgd door een oefenduel met Spanje drie dagen later.

Een opvallende aanwezige op de definitieve selectielijst is Davy Klaassen. De middenvelder van Ajax ontbrak in de voorlopige selectie, maar mag wel hopen op speelminuten tegen Turkije en Spanje. Hiddink verklaarde die opvallende gang van zaken door te stellen dat er eerder twijfels waren over de fysieke gesteldheid van Klaassen. Die twijfels zijn inmiddels weggenomen. Ook Jonathan de Guzman stond niet op de voorlopige lijst maar is wel van de partij.

Ook gaf Hiddink nog een signaal af aan het adres van Anwar El Ghazi en Riechedly Bazoer. Het duo is hard op weg zijn om uit te groeien tot Oranje-international. De ervaren keuzeheer is onder de indruk van de ontwikkeling die beide Ajax-talenten doormaken en blijft het duo nauwlettend in de gaten houden.

Ron Vlaar en Robin van Persie ontbreken als gevolg van blessureleed. Jeroen Zoet (PSV), Ricardo van Rhijn (Ajax), Sven van Beek (Feyenoord), Quincy Promes (Spartak Moskou) en Eljero Elia (Southampton) stonden wel op de voorlopige lijst, maar hebben de schifting niet overleefd.

De definitieve selectie:

Doel: Jasper Cillessen (Ajax), Kenneth Vermeer (Feyenoord), Tim Krul (Newcastle United)

Verdediging: Daley Blind (Manchester United), Jeffrey Bruma, Jetro Willems (PSV), Daryl Janmaat (Newcastle United), Bruno Martins Indi (FC Porto), Joël Veltman (Ajax), Stefan de Vrij (Lazio), Gregory van der Wiel (Paris Saint-Germain)

Middenveld: Ibrahim Afellay (Olympiakos), Jordy Clasie (Feyenoord), Jonathan de Guzman (Napoli), Nigel de Jong (AC Milan), Davy Klaassen (Ajax), Wesley Sneijder (Galatasaray), Georginio Wijnaldum (PSV)

Aanval: Memphis Depay, Luuk de Jong, Luciano Narsingh (PSV), Bas Dost (VfL Wolfsburg), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04) en Arjen Robben (Bayern München).

Categorie:
Provincie: