zondag, 11. januari 2015 - 20:14 Update: 11-01-2015 20:37

Koeman wint topper tegen van Gaal

Koeman wint topper tegen van Gaal
Foto: Fotomontage Archief EHF

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Ronald Koeman heeft zondag met zijn Southampton een knappe 1-0 overwinning geboekt in het uitduel met het Manchester United van Louis van Gaal.

Daley Blind, die terugkeerde van een blessure, stond in de basis bij United en Falcao werd gepasseerd door Van Gaal. Bij Southampton stond Eljero Elia verrassend in de basis en zat Dusan Tadic op de bank. Al in de eerste minuut werd Southampton gevaarlijk. Nathaniel Clyne kwam gevaarlijk door over rechts, maar de rechtsback schoof de bal voorlangs.

Daarna werd het eigenlijk een soort schaakspel. Beide clubs konden niet echt iets creeëren. Robin van Persie was de enige die nog gevaarlijk was, maar zijn schot werd geblokt door Florin Gardos, die de geblesseerd uitgevallen Toby Alderweireld verving. Dusan Tadic werd in de 63e minuut dan toch ingebracht en het gevaar van Southampton kwam toen ook meteen. De Serviër zette Graziano Pellè voor de goal, maar de Italiaan raakte de paal.Tadic stond echter op de goede plaats en tikte de 1-0 binnen.

United probeerde nog wat terug te doen. Blind gaf Juan Mata twee keer de kans om de gelijkmaker te maken, maar de bal ging er niet in. Daarmee won Southampton voor het eerst in 27 jaar bij Manchester United. De ploeg van Van Gaal is daarmee niet meer ongeslagen en Southampton neemt de derde plaats over van United.

Categorie:
Tag(s):