zaterdag, 25. april 2015 - 15:57

Motorrijder zwaargewond na val tijdens achtervolging

Rijswijk

Een 18-jarige motorrijder uit Den Haag raakte vrijdag om 19.15 uur zwaargewond bij een ongeval op de kruising van de Burgemeester Elsenlaan met de Limpergstraat. Omdat het slachtoffer vermoedelijk op de vlucht was voor de politie is het onderzoek in handen van de Rijksrecherche en zijn zij op zoek naar getuigen.

De motorrijder maakte deel uit van een groepje van vier jongeren die in de nabijheid van het NS Station in Rijswijk nabij het Generaal Eisenhouwerplein opvielen door hun rijgedrag. Een politie-eenheid en een motoragent zag het groepje rijden nabij de Volmerlaan. Bij het zien van de politie ging het viertal er direct vandoor. Een van hen kwam daarbij ter hoogte van de Volmerlaan met de Visseringlaan ten val. De bestuurder wist overeind te komen en reed weg via de Visseringlaan, Veraartlaan die overgaat in de Burgemeester Elsenlaan.

De man reed met een enorme snelheid en de motoragent zag dat ter hoogte van de Limpergstraat de man de macht over zijn stuur verloor en hard ten val kwam. Hij raakte daarbij ondermeer een verkeerslichteninstallatie. Het slachtoffer raakte bij dit ongeval zeer zwaargewond. Een Mobiel Medisch Team kwam ter plaatse en verleende de 1e spoedeisende hulp. Daarna werd hij vervoerd naar een ziekenhuis in de omgeving. De jongen is opgenomen op de intensieve care en zijn toestand is uitermate zorgelijk.

Onderzoek door Rijksrecherche

Omdat het 18-jarige slachtoffer ogenschijnlijk op de vlucht was voor de politie heeft de hoofdofficier van justitie besloten het onderzoek in handen te geven van de Rijksrecherche. Zij hebben behoefte aan meer informatie. Ook zou kort voor of na het ongeval een donkerkleurige personenauto bij het ongeval aanwezig zijn geweest. De bestuurder daarvan en zijn auto zijn niet bekend en ook deze bestuurder wordt opgeroepen zich te melden. 

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):