zondag, 10. mei 2015 - 17:38 Update: 10-05-2015 17:39

NAC naar nacompetitie, Excelsior veilig

Foto van NAC logo | NAC

(ElfVoetbal/BlikopNieuws) NAC BREDA en Go Ahead Eagles hadden nog een laatste sprankje hoop om de nacompetitiedans te ontspringen, maar zagen die hoop zondagmiddag vervliegen.

Met nog een wedstrijd te gaan bedraagt het verschil tussen nummer zestien NAC Breda en de veilige nummer vijftien Excelsior vier punten. Nummer zeventien Go Ahead is zelfs zes punten verwijderd van de Rotterdammers.

NAC

Vooral voor NAC zag dat er zondag op bepaalde momenten nog heel anders uit. TerwijlExcelsior leek af te steven op een nederlaag op bezoek bij FC Utrecht nam NAC de leiding bijAZ. Beide nacompetitiekandidaten leken daarmee op gelijke hoogte te komen.

Het liep echter anders. In een waar spektakelstuk bogen Jeffrey Sarpong en Adnane Tighadouini een vroege achterstand (Steven Berghuis opende de score) om in een voorsprong voor NAC. De emoties wisselden elkaar in hoog tempo af aan de zijde van de meegereisde fans uit Breda.

In de slotfase gaf NAC de voorsprong namelijk uit handen. Eerst kon Robert Mühren met nog zeven minuten op de klok volkomen ongedekt binnenkoppen. Weer vijf minuten later maakteAron Jóhannsson het Brabantse drama compleet: 2-3.

Excelsior

Bij Excelsior heerste na negentig minuten een heel andere stemming. Op bezoek bij FC Utrechtherstelden de Rotterdammers zich van een aarzelende start. De thuisploeg kwam nog wel aan de leiding via een strafschop van Sébastien Haller, maar dankzij twee treffers van Tom van Weert kantelde de wedstrijd in Rotterdams voordeel. De late gelijkmaker van Danny Verbeekkon daar niets aan veranderen: 2-2.

Go Ahead

Go Ahead Eagles vocht in eigen huis tegen sc Heerenveen voor de allerlaatste kleine kans op de veilige vijftiende plaats. De club uit Deventer had niet voldoende aan een gelijkspel en was dan ook teleurgesteld na het 1-1 gelijkspel tegen de Friezen. Lerin Duarte opende de score twee minuten voor tijd, waarna Wesley Verhoek in de slotminuut voor de gelijkmaker zorgde.