dinsdag, 3. maart 2015 - 10:03 Update: 03-03-2015 10:04

Ook toe aan een nieuwe auto, wellicht is deze nieuwe Bugatti iets voor u?

Bugatti
Foto: Bugatti
Leusden

Wanneer u toe bent aan een ander karretje, dan is dit wellicht iets voor u. Het is de nieuwe Bugatti, die u binnen 3 seconde op de 100 km/u brengt. Wat de prijs wordt voor deze snelheidsduivel is nog onbekend.

Op de autotentoonstelling van Genève toont Bugatti de Grand Sport Vitesse ‘La Finale’. Dit model met chassisnummer 450 is de laatste Veyron die het merk heeft geproduceerd. Bij de presentatie van de ‘La Finale’ kondigde Bugatti aan dat de ontwikkeling van een nieuw model al vergevorderd is.

“We gaan het succesverhaal van de Veyron een vervolg geven. De ontwikkeling van deze nieuwe Bugatti is al in een vergevorderd stadium. Met dit model streven we ernaar de leidende positie die we met de Veyron hebben vergaard, verder te verstevigen. Onze uitdaging is om het beste nog beter te maken,” zei Bugatti President Wolfgang Dürheimer bij de presentatie van de ‘La Finale’

Grootse Finale

De Bugatti Grand Sport Vitesse ‘La Finale’ is uitgevoerd in rood en zwart. Daarmee verwijst hij naar het kleurenschema van de eerste Veyron die ook in Genève wordt getoond. Ook in andere opzichten is deze kleurstelling historisch: in de jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw was de combinatie rood/zwart zeer gewild onder Bugatti-klanten. Overigens heeft ook de eigenaar van de ‘La Finale’ inspraak gehad in het ontwerp van de allerlaatste Veyron.

Toonaangevend

De Bugatti Veyron was op alle fronten goed voor nieuwe maatstaven. Met zijn unieke W16-motor met meer dan 1.000 pk en een koppel van 1.500 Nm heeft hij het wereldsnelheidsrecord op ruim 431 km/u gezet. De sprint van 0-100 km/u duurt minder dan 3 seconden. Desondanks was en is de Veyron ook zeer geschikt voor (stijlvol) dagelijks gebruik. 300 van de 450 geproduceerde Veyrons waren Coupés, de overige modellen waren Roadsters. Elke Veyron werd gebouwd volgens de wensen van de klant.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):