woensdag, 30. september 2015 - 22:42

PSV komt van koude kermis terug bij CSKA Moskou

Moskou

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) PSV heeft de tweede groepswedstrijd in de Champions League met 3-2 verloren bij CSKA Moskou. De Eindhovenaren stonden bij rust 3-0 achter en kwam uiteindelijk te kort voor een gelijkmaker.

Het verschil tussen het PSV voor rust en na rust was enorm. Trainer Phillip Cocu zag zijn ploeg in de eerste helft zwalken, zonder aanvoerder Luuk de Jong en routinier Andres Guardado.Jürgen Locadia en Adam Maher verving het tweetal in Arena Khimki, waarin CSKA al vroeg op 1-0 kwam.

Penalty's

Voormalig VVV'er Ahmed Musa opende de score door van dichtbij raak te tikken na een corner. Het leek de opmaat voor een simpele avond voor de Russen, die na twintig minuten spelen de voorsprong verdubbelden. Seydou Doumbia dook op tussen Hector Moreno enJeffrey Bruma en verschalkte gelegenheidscaptain Jeroen Zoet.

Zoet stond nog voor rust twee keer oog in oog met Doumbia. De Ivoriaan mocht twee keer vanaf elf meter uithalen. De eerste penalty (na een overtreding van Zoet) schoot de spits binnen, maar de tweede strafschop (na een tackle van Santiago Arias) ging over. Die misser bood PSV wellicht nog wat moed voor de tweede helft.

Comeback

De formatie van Cocu kwam namelijk veel beter uit de kleedkamer. Na een kwartier spelen hielp Maxime Lestienne PSV terug in de wedstrijd. De Belg tikte op aangeven van Maher de 3-1 binnen. Maher was een paar minuten later weer verantwoordelijk voor de assist. Lestienne schoot dit keer op de rand zestien heerlijk raak: 3-2.

PSV hoopte op meer, maar moest in de slotfase verder met tien man. Arias kreeg zijn tweede gele kaart en moest vertrekken. Ook met tien spelers kreeg PSV nog een goede kans. InvallerGaston Pereiro had de gelijkmaker op zijn voet, maar miste de scherpte voor het doel van Igor Akinfeev.