vrijdag, 20. maart 2015 - 21:27 Update: 20-03-2015 21:32

Schutter met luchtbuks maakt Leusden onveilig

Schutter met luchtbuks maakt Leusden onveilig
Foto: Archief MV
Leusden

Twee personen werden vrijdagmiddag in de Leusdense Noordwijck beschoten met een luchtbuks

Rond 12.30 uur belde een bewoner van de Marterhoeve de politie. Hij had geknetter op zijn huis gehoord en dacht dat er met een luchtbuks was geschoten. Ongeveer tegelijkertijd meldde een man op de Dinkelwijk dat hij een kogeltje rakelings langs zijn hoofd was gegaan. Agenten konden op dat moment niet achterhalen waar vandaan mogelijk geschoten was.

Borstbeen

Korte tijd later, rond 15.00 uur, werd een 11-jarige jongen op de Hunzewijk op zijn borstbeen geraakt door een kogeltje dat waarschijnlijk met een luchtbuks was afgeschoten. De jongen liep daarbij een flinke blauwe plek op en is voor controle naar het ziekenhuis gegaan. Opnieuw zochten de gewaarschuwde agenten naar een mogelijk schutter.

Ze kwamen uit bij een woning in de wijk en hielden daar een 30-jarige Leusdenaar aan. In de woning troffen zij een luchtbuks aan en namen die in beslag. De Leusdenaar werd meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

De politie onderzoekt of de Leusdenaar ook betrokken is geweest bij eerdere incidenten in de wijk waarbij mogelijk met een luchtbuks is geschoten.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):