woensdag, 6. mei 2015 - 10:18 Update: 06-05-2015 10:27

Voedselbank Groningen heeft voedseltekort door stijging armlastigen

Foto van supermarkt
Foto: fbf
Groningen

De Voedselbank Stad Groningen helpt de armste mensen door ze te voorzien van voedselpakketten en de noodzakelijke huishoudelijke artikelen. Het aantal cliënten van de Voedselbank stijgt nog steeds terwijl de voedselvoorraden sterk dalen.

Daarom organiseert de Voedselbank  i.s.m. Jumbo Supermarkten (Maripaangroep) van 6 t/m 13 juni  een grote inzamelingsactie bij een aantal supermarkten  in de stad Groningen.

Nu 600 huishoudens

De Voedselbank Stad Groningen helpt  op dit moment wekelijks meer dan 600 huishoudens door ze te voorzien van voedselpakketten en non food., zoals waspoeder, shampoo , etc. Wij zijn volledig afhankelijk van levensmiddelen die binnenkomen. Het aantal cliënten stijgt sinds begin dit jaar. We hebben de voedselpakketten vergroot en proberen zoveel eten mee te geven dat kinderen niet met een lege maag naar school hoeven. Dat lukt ons nu minder goed, omdat er te weinig aanbod is.

Daarom organiseert de voedselbank in samenwerking met Jumbo van 6 t/m 13 juni 2015 een grote inzamelingsactie bij meerdere supermarkten. Op zaterdag 6 en zaterdag 13 juni zal de Voedselbank aanwezig zijn bij de Jumbo’s om in te zamelen, doordeweeks zullen er door de Jumbo kratten worden geplaatst, waar levensmiddelen in gedeponeerd kunnen worden.

Kopers bij Jumbo kunnen de Voedselbank steunen door van ons boodschappenlijstje één of meerdere producten te kopen en deze te doneren aan de Voedselbank. Het gaat daarbij om houdbare producten, zoals pasta, pastasaus, koffie, pindakaas, luiers, rijst, etc.

Vrijwilligers

Omdat wij dit niet alleen kunnen, zijn wij dringend op zoek naar vrijwilligers die ons willen helpen met het inzamelen van producten bij supermarkten op zaterdag 6 en zaterdag 13 juni. Op zaterdag 6 juni kun je ons als vrijwilliger helpen met de inzameling bij één van de volgende Jumbo's: Wilhelminakade, Euroborg, Oosterparkwijk en Oosterstraat. Zaterdag 13 juni zijn de Jumbo's  Reitdiephaven, Ciboga en Haren aan de beurt. 
 

Provincie:
Tag(s):