vrijdag, 23. januari 2015 - 12:04 Update: 23-01-2015 12:05

Vrouw (90) overvallen in haar woning

Vrouw (90) overvallen in haar woning
Foto: Archief MV
Loenen aan de Vecht

Op donderdag 22 januari was een 90-jarige vrouw uit Loenen aan de Vecht het slachtoffer van een woningoverval. Het slachtoffer raakte niet gewond en de dader ging er zonder buit vandoor.

Rond 18.45 uur werd er aangebeld bij de woning van het slachtoffer aan de Prinses Beatrixweg. Toen zij de deur opende werd het slachtoffer bedreigd door een onbekende man met een mes. Deze eiste haar geld. Er ontstond een worsteling tussen het slachtoffer en de overvaller. Wonderwel raakte het slachtoffer niet gewond en wist zij weg te vluchten via de achterdeur. De overvaller ging er zonder buit vandoor. Bij het slachtoffer werd ongeveer twee weken geleden ook al ingebroken, de recherche heeft deze zaak in onderzoek.

Burgernet

De politie kreeg melding van deze overval en ging met meerdere eenheden ter plaatse. Agenten hebben de omgeving doorzocht en in samenwerking met de politiemeldkamer werd Burgernet ingezet. Ondanks meerdere reacties van Burgernetdeelnemers werd de gezochte overvaller niet meer aangetroffen. De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen.

Signalement

Het slachtoffer verklaarde dat de overvaller geheel gekleed was in donkere kleding, ook droeg hij een bivakmuts. Hij was tussen de 1.75 en 1.80 meter lang en sprak accentloos Nederlands.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):