dinsdag, 28. april 2015 - 23:35 Update: 28-04-2015 23:38

Vrouwen FC Twente opnieuw Kampioen van Nederland geworden

Enschede

FC Twente Vrouwen is dinsdagavond voor de derde keer op rij en de vierde keer in de historie Kampioen van Nederland geworden. Dit meldt FC TWente dinsdagavond.

Doelpunten in de tweede helft van Kirsten Bakker, twee van Ellen Jansen en een van Jill Roord zorgden voor een 0-4 zege op RSC Anderlecht. Een gelijkspel zou al voldoende zijn voor de titel. Met een punt was echter de ingezette achtervolging op Standard de Liège voor de BeNe League titel teniet gedaan. Dat gebeurde niet.

Bij de start van de tweede helft scoorde de net ingevallen Kirsten Bakker de openingstreffer. De ploeg van Arjan Veurink had ook de tweede helft het initiatief en ging op jacht naar meer treffers. Deze werden gescoord door Ellen Jansen.

In de slotfase van de officiële speeltijd kreeg Anderlecht een penalty. Sari van Veenendaal bewees andermaal een penaltykiller te zijn en hield haar doel schoon. Jill Roord zette in blessuretijd de eindstand op het scorebord.

Scoreverloop

47’ 0-1 Kirsten Bakker
71′ 0-2 Ellen Jansen
74′ 0-3 Ellen Jansen
90+3 0-4 Jill Roord