zondag, 18. januari 2015 - 15:53

Willem II laat zich niet afleiden door omkoopschandaal

(ELF-Voetbal/BlikopNieuws) In het weekend waarin een vermeend matchfixingschandaal boven water kwam drijven, is Willem II tegen Go Ahead Eagles met een overwinning aan de haal gegaan. Een verdiende zege, want na een pover eerste half uur waren het de Tricolores die het spel dicteerden in hun eigen stadion: 1-0.

Het ging dit weekend bij Willem II vooral over het matchfixingschandaal dat De Volkskrant gisteren blootlegde. Toch moest er vanmiddag gewoon worden gevoetbald in de Eredivisie, thuis tegen Go Ahead Eagles welteverstaan. Eerder dit seizoen eindigde de wedstrijd in Deventer in een 1-0 overwinning door een doelpunt van Bart Vriends. Slechts één keer eerder slaagde Go Ahead Eagles erin om twee keer in één seizoen van de Tilburgers te winnen. Dat was in het seizoen 1966/'67.

Willem II was de dominante ploeg in de openingsfase, maar slippertjes achterin van Van der Linden en Van der Hart hadden geen gevolgen voor Go Ahead Eagles. Hilariteit bij het thuispubliek was er vervolgens toen Dijks met een sliding de bal over de zijlijn werkte en de grensrechter vol op de kin raakte. De assistent-scheidsrechter kon gelukkig gewoon verder. De eerste kans van Willem II volgde in de zevende minuut. Uit een vrije trap van Andrade schoot aanvoerder Peters net voorlangs.

Go Ahead Eagles had in het eerste kwartier werkelijk niets laten zien. Willem II had de overhand, zonder vaak gevaarlijk te worden. In de zeventiende minuut volgde het eerste gevaar van Go Ahead Eagles. Een vrije trap van Van der Linden werd door Kolder een metertje naast gekopt. Halverwege de eerste helft werd een slap afstandsschot van Haemhouts makkelijk gepakt door Van der Hart.

Beide ploegen bleven kansen ontwikkelen. Kolder schoot, gehinderd door twee verdedigers, uit de draai op doel, maar Willem II-keeper Lamprou kon gemakkelijk redden. Armenteros legde de bal daarna kaatsend klaar voor Sahar, die van twintig meter naast schoot. Na een ternauwernood gemiste vrije trap van Turuc kwam de grootste kans tot dusver op naam van Sahar, die net naast kopte. Het meeste gevaar van Willem II kwam via de linkerkant, waar de behendige Andrade en de hard werkende Dijks Go Ahead Eagles regelmatig in de problemen brachten. Het laatste kwartier voor de rust was overduidelijk voor Willem II, dat ook in de tweede helft gevaarlijk bleef. Kort na de theepauze kon Braber vrij inkoppen na een voorzet van Armenteros. De inzet ging rakelings naast.

Na een klein uur kwam het doelpunt van Willem II er alsnog. Sahar gaf de bal vanaf rechts prima voor en Braber kon van dichtbij raak koppen: 1-0. Wat volgde was een discutabel moment. Peters trapte de bal bij een sliding tegen zijn eigen arm aan. Kuipers zag er echter geen strafschop in en liet doorspelen.

Het laatste kwartier kon als knotsgek worden bestempeld. Eerst belandde een vrije trap van Van der Linden op de paal en vervolgens slaagde niemand erin om de rebound in het lege doel te werken. De grootste kans tot nu toe van Go Ahead Eagles. Twee minuten later ontving Giliano Wijnaldum zijn tweede gele kaart. Willem II wilde het treffen daarna snel beslissen en kreeg flinke kansen via Ondaan en Armenteros, maar de 2-0 bleef uit.