vrijdag, 12. februari 2016 - 15:45 Update: 12-02-2016 15:55

Stoere nieuwe Ford Ranger nog inventiever en robuuster

Stoere nieuwe Ford Ranger nog inventiever en robuuster
Foto: Ford
Stoere nieuwe Ford Ranger nog inventiever en robuuster
Foto: Ford
Amsterdam

De robuuste nieuwe Ford Ranger, vanaf nu in de Europese showrooms, biedt klanten meer zuinigheid, een gedurfd ontwerp en ultramoderne technologieën.

In 2015 is de Ford Ranger de concurrentie gepasseerd en is hij de bestverkochte pick-up in Europa geworden. Er zijn vorig jaar 27.300 Rangers verkocht, een stijging van 27 procent vergeleken met vorig jaar.

"Met de verbluffend mooie Wildtrak als het model dat het assortiment aanvoert, biedt de Ford Ranger de klant een onverslaanbare combinatie van vierwielaandrijving, in het oog springende styling en luxe voorzieningen als SYNC 2 en Adaptive Cruise Control," zegt Roelant de Waard, Vice President, Marketing, Sales & Service van Ford Europa. "Door zijn lage brandstofverbruik, fenomenale laad- en trekvermogen, en toonaangevende doorwaaddiepte is de Ranger tegen elke uitdaging opgewassen."

Sinds de introductie eind 2011 hebben de verkoopcijfers van de huidige Ford Ranger in Europa een snelle groei laten zien. In de twintig traditionele Europese markten van Ford is het marktaandeel van de Ranger gestegen van 11,7 procent in 2012 tot 23,6 procent in 2015. Dankzij dit resultaat is de Ranger nu marktleider en heeft het model concurrenten als de Toyota Hillux achter zich gelaten.

Verbeterde dieselmotoren voor een optimaal brandstofverbruik

De nieuwe Ranger is bijzonder zuinig en beschikt over een reeks efficiënte aandrijvingen die worden ondersteund door Auto-Start-Stop-technologie, nieuwe overbrengingsverhoudingen en, voor het eerst, elektronische stuurbekrachtiging. Deze voorzieningen maken dat het brandstofverbruik wel 17 procent lager ligt.

Tot het verbeterde assortiment dieselmotoren behoren de 160 pk-variant van de nieuwste 2.2-liter Ford TDCi-motor en de krachtige 200 pk 3.2-liter TDCi-vijfcilindermotor. De zesversnellingstransmissies zijn leverbaar in handgeschakelde of automatische versies.

Het brandstofverbruik ligt voor alle nieuwe Ranger-versies beduidend lager. Voor de 160 pk-versie zijn de cijfers uitzonderlijk: 6,5 l/100 km en een CO2-uitstoot van 171 g/km. Voor het vorige model was dit 7,8 l/100 km en 206 g/km aan CO2 -uitstoot. Dit resulteert in lagere exploitatiekosten.

Geavanceerde technologieën voor connectiviteit en bestuurdersassistentie

De nieuwe Ranger biedt de bestuurder een keur aan ultramoderne technologieën om te communiceren en de controle over de auto te bewaren, zoals bijvoorbeeld SYNC 2, het spraakgestuurde connectiviteitssysteem van Ford dat is uitgerust met een 8"-touchscreen waarmee eenvoudig door de menu's kan worden genavigeerd.

Een reeks bestuurdersassistentietechnologieën biedt meer comfort en gebruiksgemak. Zo beschikt de bestuurder onder andere over Lane Keeping Alert en Lane Keeping Aid, Adaptive Cruise Control met Forward Alert, Traffic Sign Recognition, Park Assist voor en achter, achteruitrijcamera, en een standaard Electronic Stability Control-systeem. Met dit systeem wordt het risico op over de kop slaan beperkt en wordt voorkomen dat een eventueel aangekoppelde aanhanger gaat slingeren.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):