maandag, 22. februari 2016 - 10:00 Update: 22-02-2016 12:24

Nieuwe Renault Mégane Estate beleeft wereldpremière op Autosalon Genève

Nieuwe Renault Mégane Estate op Autosalon Genève
Foto: Renault
Schiphol-Rijk/Genève

De nieuwe Renault Mégane Estate beleeft zijn wereldpremière op de Autosalon van Genève (3-13 maart). De stationwagenversie gebaseerd op de Mégane hatchback herbergt vele innovaties, biedt een modulair interieur en heeft de langste laadruimte in zijn klasse.

Het design van de nieuwe Renault Mégane Estate combineert sportieve kenmerken met elegante lijnen. Hij heeft een zelfverzekerde uitstraling dankzij de typerende lichtsignatuur met C-vormige koplampen. De onderscheidende stijl wordt versterkt door de verchroomde afwerking rond de zijruiten en de C-stijl. De dakrails zijn van geanodiseerd aluminium (mat-finish voor GT-uitvoering).

Renault Sport-DNA
In het design van de Mégane Estate GT komt het typische Renault Sport-DNA sterk tot uiting. In de voorbumper zit een brede luchtinlaat afgewerkt met een honingraatgrille. Aan de achterzijde is de GT-uitvoering te herkennen aan de verchroomde uitlaatpijp en de diffuser. Tevens zijn de optionele lichtmetalen 18″ wielen speciaal door Renault Sport voor dit model ontwikkeld.

4Control-techniek
Naast design en sportiviteit staat innovatie centraal: als eerste C-segment stationwagon ter wereld is de nieuwe Renault Mégane Estate uitgerust met 4Control-techniek. Dit onderstel met vierwielbesturing is specifiek aangepast voor de Mégane Estate en zorgt voor een sportief en nauwkeurig stuurgevoel in bochten. Het resultaat: perfect rijgedrag dus maximaal rijplezier.

Meer informatie over de nieuwe Mégane Estate geeft Renault op 1 maart 2016, bij de wereldpremière van de nieuwe Renault Mégane Estate op de Autosalon van Genève.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):