maandag, 25. april 2016 - 22:14 Update: 25-04-2016 22:38

Renault Koleos stuk groter dan zijn voorganger

Renault Koleos stuk groter
Foto: Renault
Schiphol Rijk

Renault breidt zijn aanbod in het topsegment verder uit met een SUV in het D-segment. De volledig nieuwe Renault Koleos combineert het herkenbare, door Laurens van den Acker ontwikkelde Renault-design met een robuust SUV-design.

De Koleos onderscheidt zich door een gespierd uiterlijk, een royale bodemvrijheid en all-roadcapaciteiten dankzij ALL MODE 4x4-i-techniek. De Koleos is het vierde topmodel van Renault in Europa en is qua design en comfort nauw verwant aan de Renault Talisman. De nieuwe Koleos beleeft zijn wereldpremière op de autoshow van Beijing, die van 25 april tot en met 4 mei 2016 plaatsvindt. De eerste exemplaren arriveren in 2017 op de Europese markt en in het tweede kwartaal van 2017 in Nederland.

De nieuwe Koleos is de eerste SUV van Renault in het D-segment. Het model is belangrijk voor de wereldwijde groeistrategie van Renault en komt in meer dan tachtig landen op vijf continenten op de markt. Hiermee wordt de Koleos een van de meest gedistribueerde Renault modellen wereldwijd van Renault. In Europa voegt de Koleos zich in het rijtje topmodellen van Renault, dat nu bestaat uit een crossover (Espace), een sedan (Talisman), een stationwagen (Talisman Estate) én een SUV (Koleos). Renault heeft met deze modellen in minder dan 18 maanden een compleet nieuw topsegment geïntroduceerd.

De prijzen van de Koleos zijn nog niet bekend, de auto wordt in het tweede kwartaal van 2017 leverbaar in Nederland.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):