dinsdag, 26. juli 2016 - 15:04

Nieuwe Toyota Prius Plug-in Hybrid: de écht zuinige Plug-in

Nieuwe Toyota Prius Plug-in Hybrid: de écht zuinige Plug-in

De nieuwe Toyota Prius Plug-in Hybrid is gebaseerd op de nieuwe Prius Hybrid die in een onderzoek van de ANWB en Natuur en Milieu naar het praktijkverbruik van auto’s als zuinigste auto zonder stekker uit de bus kwam. De Plug-in Hybrid gaat uiteraard nog verder. Dankzij de krachtige 8,8 kWh lithium-ion batterij kan hij tot circa 50 kilometer volledig elektrisch rijden; handig voor woon-werkverkeer. Volledig elektrisch rijden kan tot 135 km/u, afhankelijk van het ladingsniveau. Groot voordeel van de Prius Plug-in Hybrid is dat hij ook met een lege batterij nog steeds zuinig is.

Extra aantrekkelijk voor ondernemers door Milieu-investeringsaftrek

Doordat de CO2-emissie lager is dan 30 g/km komt de Prius Plug-in Hybrid in aanmerking voor de Milieu-investeringsaftrek (MIA). Deze kan oplopen tot 4.900 euro. Dit maakt het naast de lage 15% bijtelling (vanaf 174 euro netto per maand) extra aantrekkelijk voor ondernemers. De Prius Plug-in Hybrid komt overigens ook in aanmerking voor halftarief MRB.

Opladen via stopcontact of zonnepanelen

De Toyota Prius Plug-in Hybrid rijdt met zijn state-of-the-art aandrijflijn (90 kW/122 pk) in druk verkeer zoveel mogelijk elektrisch. Beter voor de portemonnee en beter voor de luchtkwaliteit. In twee uur is de batterij opgeladen. De Plug-in Hybrid laadt zelf de accu door o.a. regeneratief remmen, maar kan dat straks ook nog eens via het Solar Roof dat vanaf 2017 optioneel leverbaar is. Als de auto geparkeerd is, vloeit de zonne-energie in de lithium-ion batterij. Als de Plug-in Hybrid rijdt voedt de zonne-energie accessoires zoals de airconditioning en de audio wat zorgt voor een lager brandstofverbruik.

Geavanceerd TNGA platform

De nieuwe Prius Plug-in Hybrid is gebouwd op hetzelfde Toyota New Global Architecture (TNGA) Platform als de reguliere Prius. Dit platform kenmerkt zich onder mee door een laag zwaartepunt. De Prius Plug-in Hybrid valt verder op door eigen designkenmerken met vier LED-projectoren vóór en uniek vormgegeven LED-achterlichten.

Categorie: