maandag, 17. oktober 2016 - 8:19 Update: 17-10-2016 8:26

Elektrische MINI in aantocht

Elektrische MINI in aantocht
Foto: Mini

Ook Mini komt binnenkort met haar eerste plug-in hybride model van het Britse premium merk.

De serie-ontwikkeling van deze auto, die een bepaalde afstand emissievrij kan rijden, is bijna afgerond. Het model combineert een brandstofmotor met een elektromotor waarmee elektrisch rijden voor het eerst mogelijk wordt in een MINI. Het is het begin van een veelbelovende toekomst voor MINI en voor toekomstige berijders die elektrische mobiliteit voor het eerst gaan ervaren.

Op het eerste gezicht herken je de testauto niet direct als een elektrisch model. Dat ligt niet aan de camouflagefolie. Het oplaadpunt van de hogespanningbatterij is discreet geïntegreerd in het linker schutbord. In het interieur lijkt alles normaal. De start-/stopknop in het midden van het dashboard kleurt echter geel in plaats van rood. Zoals gebruikelijk drukt de gebruiker op deze knop om de auto te starten, alleen blijft het in dit geval stil, omdat de auto altijd in elektrische modus start. De toerenteller in het instrumentarium op de stuurkolom is vervangen door een display dat de krachtreserve van de elektromotor toont tot het moment dat de brandstofmotor start. Dit laatste is afhankelijk van de gereden snelheid en hoe diep de bestuurder het gaspedaal indrukt.

De elektrische MINI maakt volledig gebruik van het koppel van de elektromotor. De trekkracht is al vanaf stilstand direct beschikbaar voor een krachtige en soepele acceleratie. Ook op hogere snelheid, dus buiten de stad, kan de auto volledig elektrisch rijden. Zelfs op de snelweg. De hogespanningsbatterij is geplaatst onder de achterbank en biedt kracht voor een behoorlijke elektrische actieradius. De standaard AUTO eDRIVE-modus staat elektrisch rijden tot 80 km/u toe, in de MAX eDRIVE-modus is dat tot 125 km/u mogelijk. 

Het is onbekend wanneer de Mini van de lopende band gaat rollen.


 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):