dinsdag, 27. juni 2017 - 16:51

Nieuwe Opel Grandland X

Nieuwe Opel Grandland X
Nieuwe Opel Grandland X
Nieuwe Opel Grandland X
Nieuwe Opel Grandland X

Met de nieuwe Opel Grandland X legt Opel de bal op de stip in het populaire segment van de C-segment crossovers. Een fris en sportief gestileerd SUV-like uiterlijk, een zeer riante standaarduitrusting en veel binnenruimte vormen de basis voor succes. De scherpe prijsstelling (gerelateerd aan de rijke standaarduitrusting) zorgt voor een kansrijke aftrap. De nieuwe Grandland X is leverbaar vanaf € 30.499,-. Bestellen kan binnen enkele dagen, de levering start kort na de wereldpremière op de IAA in Frankfurt (14 t/m 24 september 2017).

De Opel Grandland X is een aantrekkelijke nieuwkomer in het sterk groeiende crossover-segment. De uitrusting is, vanaf de instapuitvoering Online Edition, ronduit uitgebreid. Standaard zijn onder meer Lane Departure Warning, Verkeersbordherkenning, Hill Start Assist, Radio R4.0 IntelliLink met Bluetooth, airconditioning met actief interieurluchtfilter, comfortstoelen met talrijke instelmogelijkheden en 17 inch Lichtmetalen velgen. En Opel OnStar is standaard in elke Grandland X. Naast de Online Edition wordt de bijzonder complete Innovation uitvoering verkrijgbaar en voor de zakelijke rijder is er de rijk uitgeruste Business Executive.Deze twee laatstgenoemde uitvoeringen zijn inclusief onder meer het Navi 5.0 IntelliLink systeem met 8" touchscreen en kaarten van heel Europa (exclusief Turkije).

De 4,48 m lange Opel Grandland X heeft een atletische, gespierde uitstraling met krachtige proporties en korte overhangen. Met het optionele zwarte dak, inclusief zwarte spiegels, onderscheidt Opels compacte crossover met SUV-achtig design zich nog nadrukkelijker. De lange wielbasis – 2.675 mm – staat ook garant voor veel ruimte voor vijf inzittenden. En de bagageruimte heeft een inhoud van 514 tot 1.652 liter. De Opel Grandland X kan daarmee de vergelijking doorstaan met zelfs de ruimste stationwagon in het C-segment en behoort ook tot de ruimste crossovers in het C-segment.

Ultramoderne voorzieningen

De Grandland X biedt ultramoderne optionele techniek voor veiligheid en comfort. Dat zijn onder meer Forward Collision Alert met automatische noodremassistentie met voetgangersherkenning, vermoeidheidssignalering, Advanced Park Assist en de 360° parkeercamera. Ergonomische stoelen die AGR-gecertificeerd zijn (Aktion Gesunder Rücken), een verwarmbaar stuurwiel, stoelverwarming vóór- en achterin en een achterklep die te openen is met een simpele voetbeweging bieden comfort van topniveau. Opel levert voor de Grandland X ook een groot glazen panoramadak dat zich uitstrekt tot aan de 2e zitrij.

En kenmerkend voor Opel: de bestuurder en de passagiers kunnen genieten van optimale connectiviteit dankzij de nieuwste generatie van IntelliLink en de persoonlijke connectiviteits- en service-assistent Opel OnStar, die nu ook de mogelijkheid biedt om hotelkamers te boeken en een parkeerplaats te vinden. Smartphones zijn draadloos op te laden dankzij de mogelijkheid van inductieladen. Voor liefhebbers van superieure audio is er een Denon premium sound system met acht luidsprekers en een subwoofer..

Opel bewijst nogmaals zijn leidende positie op het gebied van verlichting door de Grandland X optioneel te voorzien van dynamische bochtverlichting (AFL, Adaptive Forward Lighting) met LED-verlichting. De bochtverlichting, grootlichtassistent en automatische niveauregeling garanderen optimale verlichting van de weg, zodat de inzittenden ook in het donker maximaal rijplezier en veiligheid ervaren.

Zeer efficiënte motoren

Aanvankelijk is te kiezen uit twee krachtbronnen met Start/Stop functie die uitblinken door een lage CO2-uitstoot. Beide motoren zijn gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak of zestraps automaat.
De volledig van aluminium gemaakte 1.2 Turbo benzinemotor levert 96 kW/131 pk en een maximum koppel van 230 Nm bij 1.750 tpm (NEDC brandstofverbruik: stad 6,0-6,4 l/100 km, buitenweg 4,5-4,9 l/100 km, gecombineerd 5,1-5,4 l/100 km, 117-124 g/km CO2). De 1.6 diesel van 88 kW/120 pk biedt een maximum koppel van 300 Nm bij 1.750 tpm (NEDC brandstofverbruik: stad 4,7-4,9 l/100 km, buitenweg 3,5-3,9 l/100 km, gecombineerd 4,0-4,3 l/100 km, 104-111 g/km CO2). In een later stadium breidt Opel het motorenaanbod uit met een nog breder gamma.

Optimale grip onder alle omstandigheden

Optioneel is de Grandland X verkrijgbaar met elektronische Grip Control, dat optimale grip biedt, ongeacht de omstandigheden. De bestuurder van de Grandland X heeft de keuze uit vijf rijmodi. Het systeem past de verdeling van het koppel over de voorwielen aan, laat zo nodig enige wielspin toe en past de schakelmomenten van de automatische transmissie en de reactie op het gaspedaal aan. Daarmee is optimale tractie gegarandeerd, net als maximale stabiliteit, ongeacht of de Opel Grandland X door sneeuw, modder of zand rijdt, of op een nat of droog wegdek.

Opel positioneert de Grandland X als crossover in het C-segment, waarin ook de Astra en de zevenzits Zafira bivakkeren. Het crossover-aanbod bestaat verder uit de Opel Crossland X in het B-segment, naast de MOKKA X. De Grandland X 1.2 Turbo Online Edition is er vanaf € 30.499,-. 

Categorie: