donderdag, 7. september 2017 - 9:56 Update: 07-09-2017 9:57

Het nieuwe conceptmodel van Kia

Het nieuwe conceptmodel van Kia
Foto: Kia
Breukelen

Kia Motors heeft nieuwe beelden van de Proceed Concept vrijgegeven. Het nieuwe conceptmodel van Kia beleeft zijn werelddebuut op 12 september a.s. op de internationale autoshow (IAA) van Frankfurt.

De Proceed Concept is ontworpen in het Europese designcentrum van Kia in Frankfurt, op slechts 500 meter van de plek waar het model zijn werelddebuut zal beleven. Hij heeft een voor Kia nieuwe carrosserievorm. De langere, sportieve ‘hot hatch’ behoudt de atletische uitstraling van de huidige Kia pro_cee’d en combineert zijn opvallende uiterlijk met praktische veelzijdigheid. De Proceed Concept maakt de contouren van de nieuwste generatie Kia cee’d duidelijk zichtbaar.

Gregory Guillaume, Chief Designer Europe van Kia Motors, vertelt: “Er is steeds meer vraag naar een sportief alternatief voor de driedeurs ‘hot hatch’. Dat inspireerde onze gedachten om een nieuw topmodel voor de cee’d-familie te ontwikkelen. De Proceed Concept is een opwindende, nieuwe interpretatie van het dynamische karakter van de pro_cee’d en hoe dat nog aantrekkelijker kan worden gemaakt voor een nieuwe lichting autorijders die op zoek is naar een sportieve auto.”

Laag, rank en dynamisch

De Kia Proceed Concept is laag, rank en dynamisch. Zijn elegante daklijn, gespierde proporties en compacte afmetingen verwijzen naar zijn wendbaarheid en wegligging. Het silhouet van de auto wordt vervolmaakt met bijzondere designkenmerken. De vormen van de zijruiten volgen de daklijn tot aan de achterklep. De opvallende ‘haaienvin’ in het plaatwerk, compleet met GT-logo, benadrukt de afwezigheid van B-stijlen. Plooien in de body versterken de slanke taillelijn en geven de achterzijde een extra gespierde uitstraling. De auto is voorzien van 20-inch zesspaaks lichtmetalen wielen.

Waar dagrijverlichting steeds vaker een belangrijk element vormt in de identiteit van een auto, past Kia voor de Proceed Concept verlichting op een geheel andere manier toe. De concept car is voorzien van ‘Luminline’: een lichtgevende omlijsting van de zijramen waarmee de krachtige contouren van de auto worden benadrukt. Daarmee onderscheidt het model zich expliciet van elke andere auto. De achterklep wordt gekenmerkt door ‘gestapelde’ ventilatieopeningen en het geribbelde oppervlak van de achterlichtstrip, die geïnspireerd is op gesmolten metaal.

Bekende designkenmerken

De proporties en de uitstraling van de Proceed Concept zijn weliswaar nieuw, maar uiteraard is de auto ook voorzien van reeds bekende designkenmerken van Kia. De iconische ‘Tiger nose’ grille, de lange motorkap (die geïnspireerd is op die van de Kia Stinger), de vormen van de voorruit, het glazen dak (dat zich over de volle lengte uitstrekt) en de onmiskenbare mix van vloeiende vormen en scherpe lijnen maken van de Proceed Concept een onvervalste, moderne Kia.

De Proceed Concept is afgewerkt in de kleur Lava Red.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):