vrijdag, 5. juli 2019 - 17:11 Update: 05-07-2019 17:13

Opel gaat elektrisch: prijzen Corsa-e en Grandland X Hybrid4 bekendgemaakt

opel-corsa-e
Breda

Opel start met de verkoop van twee nieuwe modellen die samen met de eerder geïntroduceerde Ampera-e aan de basis staan van Opels toekomstige aanbod van geëlektrificeerde modellen. 'Het volledig aanbod van Opel is in 2024 geëlektrificeerd', zo maakte Opel vandaag bekend.

Opel Corsa-e en Grandland X Hybrid4

De nieuwe, volledig elektrische Opel Corsa-e is te bestellen vanaf € 30.999,-. De plug-in hybrideversie van de Opel Grandland X, de Hybrid4 en tevens de eerste van Opel, is er vanaf € 44.149,-.

Corsa-e

Opel levert de Corsa-e met keuze uit twee uitvoeringen. Eerder kondigde Opel al de prijs van de rijk uitgeruste Launch Edition aan; nu komt daar de scherpe vanafprijs van de basisversie, de Edition, bij. Die is er vanaf € 30.999,-, inclusief afleverkosten. Hij is standaard uitgerust met onder meer elektronische klimaatregeling, cruise control, keyless start, Multimedia Radio met 7-inch touchscreen en Apple CarPlay. 

Toonaangevende veiligheidssystemen

De nieuwe generatie Corsa biedt ook veiligheidssystemen die toonaangevend zijn in dit segment. Systemen als Forward Collision Alert met automatische noodremfunctie en een rijstrookassistent behoren tot de standaarduitrusting. De volledig elektrische Corsa-e wordt bovendien standaard geleverd met 11 kW 3-fase ‘onboard charger’, type 3 laadkabel en een onderhoudsabonnement voor zes jaar (Opel e-service).

De aantrekkelijke, rijk uitgeruste Launch Edition is er vanaf € 34.999,- en is standaard voorzien van onder meer Multimedia Navi Pro met 10-inch touchscreen, LED-koplampen, lichtmetalen 17-inch wielen, two-tone lak en een digitaal instrumentarium.

De nieuwe Corsa-e biedt state-of-the-art elektrische mobiliteit. Met een 100 kW (136 pk) sterke elektromotor en een actieradius van 330 km (WLTP) is de Corsa-e geschikt voor dagelijks gebruik zonder concessies. Via een snellader kan de 50 kWh-batterij in slechts 30 minuten tot 80 procent worden opgeladen.

Lease vanaf € 399,-

Tegelijk met de basisprijsaankondiging introduceert Opel ook een scherp Opel Private Lease-tarief van € 459,- per maand (60 maanden - 10.000 km/jaar) voor de Corsa-e Edition, alsmede een zakelijk leasetarief (Free2Move Lease) vanaf € 399,- (60 maanden – 10.000 km/jaar). In combinatie met een 4% bijtellingstarief wordt elektrisch rijden hiermee bereikbaar voor een veel grotere groep klanten dan tot nog toe het geval was. De Corsa-e is vanaf heden te bestellen; levering van de Launch Edition start vanaf voorjaar 2020; de basisvariant Edition zal vanaf het derde kwartaal 2020 aan klanten afgeleverd gaan worden.

Grandland X Hybrid4

De nieuwe Opel Grandland X Hybrid4 combineert krachtige prestaties met praktische bruikbaarheid en een uiterst gunstig brandstofverbruik. Het topmodel van Opels SUV-familie is uitgerust met een 1,6-liter turbobenzinemotor die optimaal samenwerkt met twee elektromotoren. De 13,2 kWh-batterij, waarmee de Grandland X Hybrid4 maximaal 52 km (WLTP) volledig elektrisch kan rijden, is onder de achterbank geplaatst zodat geen zit- en bagageruimte verloren gaat.

Business Executive

De Grandland X Hybrid4 is verkrijgbaar in drie uitvoeringen. De Business Executive (€ 44.194,-) is extra aantrekkelijk voor de zakelijk rijder dankzij een netto bijtelling vanaf € 300,- per maand. Tot de standaarduitrusting behoren onder meer het Navi 5.0 IntelliLink met 8-inch touchscreen, een elektrisch bedienbare bagageklep met voetsensor, een uitgebreide reeks rijassistentiesystemen en 19-inch lichtmetalen wielen.

Daarna volgen de uitvoeringen Innovation (€ 46.999,-) en Ultimate (€ 50.249,-). Laatstgenoemde is standaard voorzien van lederen bekleding, verwarmbare voorstoelen, 360 graden parkeercamera, LED Adaptive Forward Lighting (AFL) en een zwart dak. De Grandland X Hybrid4, eerste plug-in hybride van Opel, zal vanaf begin 2020 leverbaar zijn.

Later in 2020 maken nog twee volledig elektrische Opel-modellen hun debuut: de Vivaro en de opvolger van de Mokka X. Hiermee komt het totale aanbod elektrische modellen van Opel op vijf varianten. Dit is inclusief de in 2016 geïntroduceerde, volledig elektrische Ampera-e, die momenteel een korte levertijd kent en na bestelling nog in 2019 kan worden afgeleverd aan klanten.

Dit elektrische offensief van Opel zal in de jaren daarna een overtuigend vervolg krijgen. Vanaf 2024 zal er van élk Opel-model ook een elektrische variant beschikbaar zijn.

Categorie:
Provincie: