vrijdag, 7. augustus 2009 - 13:46

Doutzen Kroes speciale gast op Friesland Day in New York

Friesland/New York

Op uitnodiging van het provinciebestuur is topmodel Doutzen Kroes te gast op de Friesland Day op 12 september in New York. De internationaal vermaarde Doutzen Kroes, die trots is op haar Friese roots, reageerde enthousiast op de uitnodiging voor de Friesland Day. Ze zal, samen met enkele anderen, tijdens het middagprogramma het voor de gelegenheid uitgebrachte boek ‘Gevierde Friezen’ in ontvangst nemen uit handen van Commissaris van de Koningin John Jorritsma.

Het boek beschrijft de historische relatie tussen Fryslân en de Verenigde Staten aan de hand van de portretten van meer dan 70 ‘gevierde’ Friezen die het in Amerika hebben gemaakt. Doutzen Kroes is één van de geportretteerden. Naast de boekpresentatie zijn optredens van Friese artiesten en de opening van een Fryslân House voor bedrijven onderdelen van het programma dat van 10.00 tot 22.00 uur duurt. De provincie en het New isLand Festival (Oerol) werken hierin nauw samen.

Provincie Fryslân organiseert de Friesland Day in het kader van 400 jaar vriendschap met Amerika. Het New isLand Festival op Governors Island staat deze dag geheel in het teken van Fryslân met een programma voor emigranten, hun nazaten, bedrijven en andere relaties van de provincie. Doel van de Friese aanwezigheid in New York is, naast de viering van een bijzonder relatie, (inter)nationale profilering van Fryslân, het bieden van een springplank voor het Friese bedrijfsleven, aandacht voor Friese cultuur en het uitwisselen van kennis op het gebied van water en duurzaamheid (H2O9 Water Forum).
Provincie:
Tag(s):