woensdag, 30. mei 2012 - 16:44

Busvervoer concessie IJsselmond niet gegund

Lelystad

De provincies Overijssel en Flevoland hebben besloten het streekbusvervoer in de concessie IJsselmond niet te gunnen. 'De twee ontvangen offertes op de Europese aanbesteding, van de Combinatie Noot Ede/Regiotaxi de Vallei en Connexxion, zitten met de vraagprijs boven het beschikbare budget', meldt de provincie Flevoland woensdag.

Marktconsultatie
De gedeputeerden Kok en Lodders, verantwoordelijk voor het openbaar vervoer in Overijssel en Flevoland, willen na de zomer met een nieuwe aanbestedingsprocedure de markt op gaan. In de tussenliggende periode worden gesprekken gevoerd met verschillende vervoerders om deze aanbesteding te evalueren en input te verzamelen voor de nieuwe procedure. Hiermee blijft de reiziger ook in 2013 verzekerd van een goed openbaar vervoer.

“Uit de aanbesteding van de concessie IJsselmond blijkt wel dat de markt het zwaar heeft”, aldus de gedeputeerden Kok en Lodders. “We ontvangen minder inschrijvingen en de offertes die binnenkomen, zitten boven het budget. Terwijl we juist bij deze concessie het programma van eisen uitvoerig met vervoerders en experts hebben doorgesproken voordat we het op de markt hebben gebracht.”

Concessie IJsselmond
De provincies Overijssel en Flevoland hebben de aanbesteding voor het busvervoer in de concessie IJsselmond eind januari 2012 in de markt gezet. Het concessiegebied bestaat uit het streekbusvervoer in het gebied Noordwest-Overijssel (Kampen, Genemuiden en Steenwijk) en Noordelijk en Oostelijk Flevoland.

Connexxion verzorgt op dit moment het openbaar vervoer in de concessie IJsselmond. Deze opdracht loopt in december 2012 af.
Provincie:
Tag(s):