woensdag, 7. december 2016 - 13:24 Update: 07-12-2016 13:35

48 Nederlandse campings bij absolute top in Europa

48 Nederlandse campings bij absolute top in Europa
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

Maar liefst 177 campings in Europa verdienen het predicaat ANWB Top camping 2017. Onder de ANWB Top campings zijn 48 Nederlandse campings.

Dat zijn er 11 meer dan vorig jaar. Het zijn campings die de maximale score van vijf sterren halen bij de ANWB campinginspectie en zich mogen meten met de allerbeste kampeerterreinen. Het zijn campings die uitblinken in kwaliteit met een geweldig terrein, veel voorzieningen en een prachtig sanitair.

Als enige partij in Nederland voert de ANWB volledig onafhankelijke campinginspecties uit in Europa. Ook dit jaar werden meer dan 2000 campings geïnspecteerd. De inspecteurs beoordelen op sanitair, terrein, zwemmen, recreatie en winkels & horeca. De score van een camping wordt weergeven in sterren. Het maximaal haalbare is 5 sterren. Campings met de maximum score van vijf sterren krijgen het predicaat ANWB Top camping. Campings met drie sterren of meer krijgen het predicaat ANWB Erkende camping.

ANWB Top camping is de opvolger van de naam Best camping, een naam die werd gebruikt samen met de Duitse ADAC. Omdat ANWB en ADAC sinds 2016 elk hun eigen inspecties uitvoeren wordt de gezamenlijke naam Best camping niet langer gebruikt.

ANWB Top camping is een kwalificatie voor 1 jaar. De complete lijst van ANWB Top campings– en nog 9000 andere campings in Europa – is te vinden op www.anwbcamping.nl

Categorie: