maandag, 20. maart 2017 - 8:41

Vertrouwen consument in economie hoogste in 10 jaar

Vertrouwen consument in economie hoogste in 10 jaar
Foto: fbf
Den Haag

De stemming onder consumenten is in maart opnieuw iets positiever, meldt het CBS. Het consumentenvertrouwen stijgt 2 punten en komt uit op 16. Dat is de hoogste waarde sinds juli 2007.

Zowel het oordeel over het economisch klimaat als de koopbereidheid verbeterde. Het CBS publiceert rond elke vijftiende werkdag van de maand over het consumentenvertrouwen.

Met 16 ligt het consumentenvertrouwen in maart ruim boven het gemiddelde over de afgelopen twintig jaar (-8). Het vertrouwen bereikte in april 2000 de hoogste stand ooit (27). Het dieptepunt werd bereikt in februari 2013 (-44).

Oordeel over economisch klimaat en koopbereidheid verbetert

Consumenten oordelen in maart positiever over de economie dan in februari. De deelindicator Economisch klimaat komt uit op 33, tegen 29 in februari. Zowel het oordeel over de economische situatie in de komende 12 maanden als over de economische situatie in de afgelopen 12 maanden verbeterde.

De koopbereidheid neemt iets toe in maart. Deze deelindicator van het consumentenvertrouwen komt uit op 6, tegen 4 in februari. Consumenten vinden de tijd gunstiger voor het doen van grote aankopen, maar zijn iets negatiever over hun financiële situatie in de afgelopen 12 maanden. Het oordeel over de financiële situatie in de komende 12 maanden veranderde niet.

Categorie:
Provincie: