woensdag, 19. november 2014 - 10:30 Update: 19-11-2014 12:07

Fraser Optics opent Europese vestiging

DEN HAAG (EZPress) - Fraser Optics LLC (Fraser) is een Amerikaans bedrijf dat al sinds 1972 gyro-gestabiliseerde verrekijkers maakt. De kijkers zijn bijzonder gechikt voor militair en ander robuust gebruik. Fraser heeft een sterke focus op de Verenigde Staten. Zo heeft de Amerikaanse overheid meer dan 15.000 Fraser kijkers in gebruik. Daarnaast richt Fraser zich op het Midden-Oosten en Azië. Met de opening van haar Europese vestiging richt Fraser haar pijlen nu ook op de Europese markt.

Fraser Optics Europe is een joint-venture van Fraser en het Nederlandse MSS Advanced Technologies b.v. (MSS). MSS heeft al geruime tijd ervaring met de internationale distributie van hoogwaardige apparatuur voor defensie-, politie- en beveiligingsdoeleinden. Fraser Optics Europe richt op korte levertijden en uitstekende klantenservice.

`wij streven naar vertegenwoordigingen in 75% van de Europese landen. Dit verwachten wij, naast een omzet van tenminste 2 miljoen euro, aan het einde van 2015 gerealiseerd te hebben. Wij krijgen nu al veel vraag uit diverse landen. Wat ons daarbij natuurlijk helpt is dat de Fraser kijkers zeer onderscheidend zijn in kwaliteit, prijs, leveringscondities en service`, aldus Derk Wisman, managing director Fraser Optics Europe.

Fraser Optics Europe opereert vooralsnog met 4 medewerkers vanuit een verkooplocatie te Den Haag.