woensdag, 10. september 2014 - 11:00 Update: 10-09-2014 22:08

Koopkracht kan 8 procent omhoog

AMSTERDAM (EZPress) - De koopkracht is voor het vierde jaar op rij gedaald volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Voor degenen die zelf de koopkracht willen verbeteren biedt Geldreview nu een praktisch bespaarplan waarmee consumenten hun koopkracht met gemiddeld 8% kunnen laten stijgen.

De reden voor dit plan is dat 1 op de 6 huishoudens problematische schulden heeft of het risico loopt om deze te krijgen. Nog meer huishoudens hebben moeite om maandelijks uit te komen.

De lonen stijgen minder dan voorheen, terwijl veel prijzen stijgen. Door stap voor stap de grootste huishoudrekeningen door te lopen kunnen consumenten zien waar zij relatief duur uit zijn en vervolgens gericht actie ondernemen.

Er is al veel bekend over besparingen. Zo kunnen consumenten volgens de Autoriteit Consument & Markt alleen al op verzekeringen en energie 1.000 euro besparen door over te stappen naar goedkopere aanbieders.

Geldreview heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar huishoudelijke uitgaven en het blijkt dat er ook veel valt te besparen op zaken als bellen en autokosten. Maar de grootste besparing zit misschien wel in de boodschappen. De prijsverschillen tussen supermarkten lopen op tot 25% en basisboodschappen zijn altijd wel ergens in de aanbieding.

Geldreview biedt het eerste bespaarplan waarmee consumenten besparen op vaste lasten en huishoudelijke uitgaven. In zeven eenvoudige stappen kunnen zij zo 2.000 euro per jaar besparen en hun koopkracht verbeteren.

//einde bericht

Bron: Geldreview

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution B.V. www.ezpress.eu