maandag, 9. november 2015 - 19:00 Update: 09-11-2015 20:37

Topnatuufotograaf Jan Vermeer presenteert `Witte Veluwe`

RIJEN (EZPress) - MONDIAVISUEEL startte in 2014 met een nieuw concept voor een ‘avond uit’ in het theater. Vlijmscherpe, schitterende foto- en videobeelden op een indrukwekkende breedte van 7,5 meter, passende muziek en een boeiend verhaal, live verteld door een professionele spreker. Pure beleving vanuit een luxe fauteuil.
De ruim 3.000 bezoekers waren zó enthousiast dat Mondiavisueel in het seizoen 2015-2016 weer een nieuw programma aanbiedt.
Topnatuurfotograaf Jan Vermeer presenteert op 18 november 2015 zijn nieuwe fotoboek `Witte Veluwe` Jan Vermeer publiceert regelmatig in o.a. National Geographic, Herald Tribune en verwierf veel roem en won talloze prijzen met zijn poolfoto`s. Maar ook dichtbij huis fascineert de witte wereld Jan. Hij is vaak te vinden in zijn `grote achtertuin` de Veluwe.
De diversiteit aan landschappen zoals bos, heide en de grootste zandverstuiving van Europa, het Kootwijkerzand, lijken betoverd zodra Koning Winter zijn intrede doet. Tijdens prachtige sneeuwrijke winters kruiste Jan het pad van grotere zoogdieren zoals edelherten, reeën, moeflons en wilde zwijnen. ‘Witte Veluwe’ is een bijzonder fotoboek. De boekpresentatie vindt plaats in het Nationaal Park De Hoge Veluwe.
Op 19 november start Jan Vermeer in het Brabantse Rijen een theatertour langs 6 theaters in samenwerking met Mondiavisueel. De mooiste foto`s uit het boek komen tot leven in een wervelende multimediapresentatie, die eveneens `Witte Veluwe` heet. Foto`s, video`s, muziek, livegeluiden en Jans persoonlijke toelichting wisselen elkaar af in een boeiend, avondvullend programma.
Data en locaties:
19 november - Cult. Centrum De Boodschap-Rijen
25 november - Schouwburg Amphion - Doetinchem
28 november - Theater Aan de Slinger - Houten
30 november - Rijswijkse Schouwburg - Rijswijk
10 december - Theater De Meenthe - Steenwijk
18 december - Theater De Beun - Heiloo

Tickets zijn te koop via de website van Mondiavisueel of telefonisch te reserveren via 030-6361481.