woensdag, 22. april 2015 - 15:30 Update: 22-04-2015 17:07

Gratis audit van uw IT-room dankzij Datacenter United

BELGIë (EZPress) - In bijna elk bedrijf maakt de IT-room het hart van de onderneming uit. Als daar iets misloopt, gaat het hele bedrijf plat. Toch weten veel bedrijfsleiders nauwelijks hoe hun infrastructuur en processen eraan toe zijn. Gevaarlijk, vindt Datacenter United zaakvoerder Friso Haringsma. Daarom biedt hij bedrijven een gratis audit aan.

INZICHT IN DE ZWARTE DOOS VAN UW BEDRIJF
Haringsma: “Voor veel bedrijven is IT infrastructuur écht een zwarte doos. Iedereen weet zijn servers wel staan, maar daar houdt het op. Is de stroom wel gegarandeerd? Wordt de ruimte voldoende afgekoeld? Kan er niet efficiënter of goedkoper gewerkt worden? Staat er wel een stevige digitale muur tussen de buitenwereld en de beschermde data? Kennen we de risico`s en worden die gemonitord? Dat is nochtans allemaal cruciaal!” “We investeren met zijn allen heel veel in fysieke beveiliging en toegangscontrole, maar vergeten vaak dat als de IT infrastructuur het begeeft, meteen ook het hele bedrijf stilvalt.”

GRATIS ONLINE AUDIT
Om de inhoud van die zwarte doos toegankelijk te maken, lanceerde Datacenter United zopas de online riskaudit. Via negen vragenreeksen genereert de tool een gedetailleerd rapport met scores en aanbevelingen. Wie de gratis audit wil uitvoeren, surft naar http://riskaudit.datacenterunited.com.

Haringsma: “De meeste bijsturingen kunnen door bedrijven snel zelf uitgevoerd worden. En voor complexere zaken hebben wij de specialisten in huis. Onze mensen zijn geaccrediteerd door het Uptime Intitute en weten precies hoe ze een server omgeving volledig risicovrij moeten maken.”

WIE IS DATACENTER UNITED
Datacenter United is een Belgische IT-dienstverlener waar bedrijven hun IT-infrastructuur kunnen onderbrengen in twee gecertificeerde datacenters. Bovenop die remote-IT oplossingen levert Datacenter United ook monitoringdiensten en maatwerk voor kmo’s en grote bedrijven.