donderdag, 2. juni 2016 - 8:09 Update: 02-06-2016 8:11

Ruim 4.000 deelnemers gaan de strijd tegen kanker aan in Alpe d’Huez

Alpe d’Huez
Foto: Jannemieke Termeer/Alpe d’Huez
Alpe d’Hue

De grootste fondsenwervingsactie van Nederland is van start gegaan. Vanochtend om half vijf zijn ruim vier duizend deelnemers begonnen aan de beklimming van hun leven. Lopend of fietsend gaan de deelnemers één tot zes keer de legendarische Alpe d’Huez op.

Ingrid Boeree is een van de deelnemers: “Nadat bij mij ongeneselijke kanker was geconstateerd heb ik een experimentele behandeling ondergaan, onder andere gefinancierd uit geld van Alpe d’HuZes. Dat ik hier nu toch nog sta heb ik te danken aan alle deelnemers. Nu doe ik zelf mee, dat had ik nooit kunnen denken.”

Met het geld dat de deelnemers, alleen of in een team, bijeen verzamelen bevordert en ondersteunt Alpe d’HuZes (wetenschappelijk) onderzoek naar kanker in alle mogelijke vormen, zodat uiteindelijk niemand meer doodgaat aan kanker. Al voor de elfde keer wordt dit jaarlijkse evenement georganiseerd.

Startschot door Johan van der Waal

Het startschot is gegeven door Johan van der Waal, die volgend jaar het stokje als voorzitter doorgeeft.  Daarna zijn 881 (hard)lopers en 3.193 fietsers voor de eerste keer de berg op gegaan. De koersdag eindigt om 20.00 uur wanneer ook het voorlopige eindbedrag van het evenement bekend wordt gemaakt.

Johan van der Waal: “Het is een abnormaal zware klim, een klim die symbool staat voor strijd tegen kanker. De strijd die alle deelnemers aangaan, met support van naasten en hulp van de vele vrijwilligers. Met maar 1 doel: dat er niemand meer doodgaat aan kanker.”

Alpe d’Huez

De legendarische berg, die ook jaarlijks de finish vormt van een etappe van de Tour de France kent 21 bochten. Heeft een lengte van 13,8 kilometer en een gemiddeld stijgingspercentage van 7,9% met stukken van meer dan 10% stijging. Het hoogteverschil tussen Bourg d’Oisans en Alpe d’Huez is 1.061 meter.

Categorie:
Tag(s):