woensdag, 23. december 2015 - 21:07

Mannenharten 2 binnen zes dagen Goud

Mannenharten 2 binnen zes dagen Goud
Amsterdam

Mannenharten 2, het vervolg op de succesvolle romcom Mannenharten uit 2013, heeft binnen zes dagen de Gouden Film status bereikt. Binnen een week hebben meer dan 100.000 bezoekers de film van regisseur Mark de Chloe, waarin vijf mannen op zoek gaan naar ware liefde, gezien in de bioscoop. Om dit te vieren werd hoofdrolspeler Barry Atsma vanmiddag te Pathé Tuschinski namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds door niemand minder dan de Kerstman verrast met de Gouden Film. Mannenharten 2 is de zestiende film die dit jaar de Gouden Film status behaalt.

Er is veel veranderd in de levens van onze mannen, maar ook in Mannenharten 2 blijkt de liefde weer alles behalve een sprookje. Zo drijft de baby van Wouter (Jeroen Spitzenberger) en Nicole (Katja Herbers) hen vooral uit elkaar. Als beginnend kinderboekenschrijfster heeft ze vooral oog voor haar leuke boeken en dito uitgever. Met als gevolg dat Wouter zich nog één keer in het onbezonnen studentenleven stort. Samen met Tim (Daan Schuurmans), die net terug is van zijn reis en besloten heeft een tijdje single te blijven, wat makkelijker gezegd is dan gedaan. Dennis (Barry Atsma) valt als een blok voor een nieuw zangtalent, maar zij laat zich niet zo makkelijk inpakken. Evenals Niels (Fabian Jansen), die besluit het na een versiercursus over een hele andere boeg te gooien. En dan is er nog de hopeloos romantische Younes (Mingus Dagelet), die op zoek is naar het meisje waar hij één onvergetelijke nacht mee beleefde. Kortom: de zoektocht naar de liefde gaat in alle hevigheid verder!
 
Mannenharten 2 is het vervolg op de succesvolle romcom Mannenharten uit 2013, beide onder regie van Mark de Chloe. De film is geproduceerd door Alain de Levita en Kaja Wolffers van NL Film met steun van RTL Entertainment, het Abraham Tuschinski Fonds, Belgian Tax Shelter en een bijdrage uit Suppletie en de Netherlands Film Production Incentive van het Nederlands Filmfonds. Mannenharten 2 wordt gedistribueerd door Dutch FilmWorks en is momenteel in 130 Nederlandse bioscoopzalen te bewonderen.

Categorie: