zondag, 2. oktober 2016 - 19:10 Update: 02-10-2016 19:49

Nieuwe Efteling sprookjesmusical De gelaarsde Kat feestelijk in première

Nieuwe Efteling sprookjesmusical De gelaarsde Kat feestelijk in pr
Foto: Efteling Theater
Nieuwe Efteling sprookjesmusical De gelaarsde Kat feestelijk in pr
Foto: Efteling Theater
Kaatsheuvel

Vanmiddag ging de 14e theaterprocductie van de Efteling, sprookjesmusical De gelaarsde Kat feestelijk in première in het Eftelingtheater.

een zaal vol verklede kinderen, relaties, bekende Nederlanders en pers keken naar een swingend verhaal vol zang, dans en kattenkwaad. De volledige cast met in het bijzonder de 37 'katjes' en hoofdrolspelers Marcel Visscher, Vajèn van den Bosch, Dick Cohen en Soy Kroon, kreeg na afloop van de voorstelling een staande ovatie van familie, vrienden en bekende collega's uit de musical en soapwereld. Mark van Haasteren maakt met de gelaarsde Kat zijn regiedebuut en vertelt na afloop trots: 'De gehele première was een feest, van de rode loper tot het slotapplaus. Ik voel me vereerd dat ik deze vrolijke familiemusical met zoveel talent voor en achter de schermen heb mogen maken.'

Ruim 1.500 katjes

Naast de vast kinderrollen spelen iedere dag maar liefst 37 kinderen eenmalig mee. De Efteling geeft met deze unieke vorm van theater honderden kinderen de kans om één dag een gastrol te spelen in een echte musical. De afgelopen weken is in Nederland en Vlaanderen gezocht naar ruim 1.500 kinderen die gastrollen willen vervullen. Zij kregen vervolgens een professionele musicalworkshop tijdens de zogenaamde Kattenschool in de Efteling om de komende speelperiode goed voorbereid het podium op te kunnen.

Ga mee naar een sprookjeswereld waarin De gelaarsde Kat laat zien hoe hij bij een arme molenaarszoon terecht is gekomen. De twee raken bevriend en de kat belooft de molenaarszoon alles wat hij zich maar kan wensen. Het enige wat de kat daarvoor wil hebben, zijn mooie kleren en leren laarzen. Wat zou De gelaarsde Kat van plan zijn? Zal hij zijn belofte nakomen? Of krijgt dit verhaal een ander staartje?

Meer informatie

De swingende familievoorstelling De gelaarsde Kat is vanaf nu exclusief te zien in het Efteling theater, op weekenddagen en in vakanties. Meer informatie en tickets via www.efteling.com/gelaarsdekat.

 

Categorie: