dinsdag, 18. juli 2017 - 11:14 Update: 18-07-2017 11:18

Anneke Grönloh stopt na 60 jaar op de bühne

Anneke Grönloh stopt na 60 jaar op de bühne
Foto: Printscreen Youtube
Weert

Anneke Grönloh, Nederlands eerste tieneridool en popicoon vanaf de vroege jaren 60, zet na 60 jaar op de bühne een punt achter haar indrukwekkende carriere.

De zangeres scoorde talloze hits in vele landen en verkocht wereldwijd meer dan 30 miljoen platen. Alleen in Nederland scoorde ze al 4 nummer 1 hits op rij. De eerste daarvan, het legendarische Brandend Zand, groeide uit tot haar herkenningsmelodie en een van de grootste klassiekers van het Nederlandse lied. Het werd voor Anneke geschreven door Johnny Hoes. Het is dan ook bijzonder toepasselijk dat Anneke haar laatste grote openbare optreden geeft op De nacht van Johnny Hoes op 26 augustus as in Weert.

De diva zal worden begeleid door het befaamde Guido's Orchestra olv Guido Dieteren. Naast Anneke staan op het programma een aantal van haar dierbare vrienden van het eerste uur: publiekslievelingen Rob de Nijs, Ria Valk en Ronnie Tober

Verder treden op: Dennie Christian, Lange Frans en John West, The Classics, Massada, Erik Mesie van Toontje Lager, Frank van Etten, Ancora, Henk Wijngaard, Otto Lagerfett en nog vele andere artiesten.

Categorie:
Provincie: