donderdag, 24. augustus 2017 - 11:24 Update: 24-08-2017 11:31

Koningin Máxima op werkbezoek bij 60-jarig Kansfonds

Koningin Máxima op werkbezoek bij 60-jarig Kansfonds
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Delft

Dinsdag heeft Koningin Máxima, voor het eerst na het overlijden van haar vader Jorge Zorreguieta, een publiekelijk werkbezoek aan het Kansfonds dat dit jaar 60 jaar bestaat afgelegd. Dit heeft De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) van het Koninklijk Huis bekendgemaakt.

Kwetsbare mensen helpen

Kansfonds steunt lokale initiatieven en projecten die kwetsbare mensen helpen hun situatie te veranderen en hun zelfredzaamheid te vergroten. Het fonds steunt ruim 500 projecten per jaar voor kwetsbare groepen als zwerfjongeren, kinderen in armoede en eenzame ouderen. Kansfonds deelt kennis en ervaring en biedt financiële hulp.

Inloophuis

Koning Máxima bezocht één van de initiatieven die door Kansfonds wordt ondersteund, het interkerkelijk diaconaal centrum de Jessehof in Delft. De Jessehof is een inloophuis voor mensen met een klein sociaal netwerk, mensen die lijden onder sociale uitsluiting en dak- en thuislozen. In de Jessehof kunnen zij terecht voor een kopje koffie of thee en een luisterend oor. Ook kunnen zij er terecht met vragen op sociaal-maatschappelijk gebied. Koningin Máxima sprak met een aantal bezoekers en vrijwilligers van het inloophuis over hun ervaringen.

Netwerkbijeenkomst

Aansluitend bezocht zij de netwerkbijeenkomst van Kansfonds in de Jozefzaal van de Maria van Jessekerk in Delft. Daar sprak zij onder anderen met een vertegenwoordiging van Netwerk Dak, de koepelorganisatie voor inloophuizen, over het belang van de huizen en de knelpunten waar de organisatie tegenaan loopt. Het werkbezoek eindigde met een gesprek met bestuursleden van het Kansfonds. Zij gaven een toelichting op de geschiedenis en werkzaamheden van het fonds.

Categorie:
Provincie: