woensdag, 27. september 2017 - 22:03 Update: 27-09-2017 22:24

Bella Donna's behaalt Gouden Film status

Bella Donna's behaalt Gouden Film status
Foto: Nederlands Film Festival
Amsterdam

De cast van Bella Donna’s kan weer iets van hun bucketlist afstrepen: het behalen van een Gouden Film. Al meer dan 100.000 mensen hebben de film over de drie beste vriendinnen Amy (Kiki van Deursen), Jasmijn (Carolien Karthaus-Spoor) en Sasha (Eva Laurenssen), die besluiten de bucketlist van hun vriendin te voltooien, in de Nederlandse bioscopen gezien.

Regisseur Jon Karthaus werd woensdag namens het Nederlands Filmfonds en het Nederlands Film Festival in samenwerking met L’OR Espresso, hoofdsponsor van het Nederlands Film Festival, verrast met de Gouden Film. Bella Donna's is de negende film die in 2017 de Gouden Film status heeft behaald. 

Bucketlist

Bella Donna's gaat over de drie beste vriendinnen Amy (Kiki van Deursen), Jasmijn (Carolien Spoor) en Sasha (Eva Laurenssen) die na het overlijden van hun hartsvriendin Bella besluiten om haar bucketlist te voltooien. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan! De drie vrouwen komen erachter dat iets als parachute springen, illegaal straatracen en een Brazilian wax niets is vergeleken bij opdracht #3 op de lijst; het vinden van ware liefde… Bella Donna’s is een luchtige komedie waarin drie compleet verschillende jonge vrouwen controle over hun leven en hun gevoel proberen te krijgen, maar steeds uit onverwachte hoek worden overvallen door nieuwe inzichten en emoties.

Bella Donna's is geregisseerd door Jon Karthaus (Homies, 2015), naar het scenario van Jon Karthaus en Diederik Jekel. Hoofdrollen zijn voor Carolien Spoor, Eva Laurenssen, Kiki Deursen, en Egbert-Jan Weeber. De film is een productie van Kaap Holland Film en is mede tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds en de Netherlands Film Production Incentive. Bella Donna's wordt gedistribueerd door Dutch FilmWorks en draait sinds 14 september in de Nederlandse bioscopen.

Film Awards

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

Bij de Gouden Film wordt tevens door Netwerk Scenarioschrijvers de Gouden Pen uitgereikt aan de scenarioschrijvers van de film: Jon Karthaus en Diederik Jekel. 

Categorie:
Provincie: