donderdag, 3. december 2015 - 14:55 Update: 03-12-2015 15:00

Man (20) aangehouden op verdenking meerdere aanrandingen Doetinchem

Man (20) aangehouden op verdenking meerdere aanrandingen Doetinchem
Foto: Archief FBF.nl
Doetinchem

Deze week heeft de politie een 20-jarige man uit Doetinchem aangehouden op verdenking van het plegen van een serie aanrandingen in Doetinchem. 'De man werd onlangs aangehouden na een openbare schennispleging', meldt de politie donderdag.

In de nacht van 26 op 27 november werd de politie rond middernacht gebeld over een jonge man die aan de Anne Frankstraat bij een bankje stond met zijn broek naar beneden. Een vrouw die haar hond uitliet verklaarde dat de man zichzelf betastte en haar hierbij nadrukkelijk aankeek. De vrouw deed aangifte van openbare schennis en de politie heeft de man die nacht in de buurt aangehouden. 

De man is na verhoor heengezonden, maar dinsdag 1 december opnieuw aangehouden, ditmaal op verdenking van het plegen van een serie aanrandingen in Doetinchem. De man is opnieuw uitgebreid verhoord en heeft een bekennende verklaring afgelegd.

10 aanrandingen

De politie meldde eind augustus 5 aangiften van aanrandingen in onderzoek te hebben. Vier van die incidenten vonden in juli plaats. Naar aanleiding hiervan meldde iemand zich alsnog die in het voorjaar op soortgelijke wijze lastig gevallen was en er volgden in de maanden daarna nog enkele meldingen. De laatste twee meldingen dateren van begin november. In totaal verdenkt de politie de man nu van een tiental zaken.

Fietser

In de meeste gevallen ging het om vrouwen die door een fietser werden ingehaald en soms ook tot stoppen werden gedwongen, en onzedelijk werden betast. De aanrander ging er vervolgens steeds snel weer vandoor. De politie maakt proces-verbaal op tegen de Doetinchemmer en de vrouwen die aangifte gedaan hebben bij de politie zijn deze week geïnformeerd door de politie over zijn aanhouding. De verdachte is donderdag 3 december voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hij is onder strikte voorwaarden geschorst.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: