maandag, 28. december 2015 - 11:22 Update: 28-12-2015 15:13

Tieners spookrijdend op scooter over de A4 botsen met politiewagen

Spookrijdend scooterduo aangehouden op A4
Foto: fbf
Schiedam

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag 28 december twee tieners aangehouden die spookrijdend op een scooter over de A4 reden. De bestuurder van de scooter kwam tijdens het spookrijden in botsing met een politievoertuig en is gewond naar het ziekenhuis gebracht. De bijrijder sprong van de scooter af en is een weiland verderop aangehouden.

De politie kreeg die nacht rond 1.30 uur een melding dat twee gasten op een scooter over de A4 vanuit Schiedam in de richting van Den Haag reden. Agenten gingen op zoek naar het voertuig en zagen het duo ter hoogte van de Ketheltunnel rijden. Bij het zien van het politievoertuig, draaide het duo om en reed vervolgens spookrijdend terug in de richting van Schiedam. Diverse personenauto’s moesten hierbij uitwijken voor het spookrijdende duo. De politieagenten zetten ondertussen de achtervolging in om de scooter tot stoppen te brengen. De bijrijder sprong vervolgens van de scooter af en klom over de vangrail om een weiland in te rennen. Een agent ging te voet achter de bijrijder aan en wist hem even verderop aan te houden. Het betrof een 15-jarige jongen uit Rotterdam.

De bestuurder vervolgde zijn weg tegen het verkeer en is uiteindelijk op de verbindingsweg met de A20 tegen een tegemoetkomende politieauto gebotst. De man, 18 jaar uit Rotterdam, raakte gewond aan zijn been en hoofd en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij is eveneens aangehouden. Bij de bestuurder troffen de agenten nog een hamer en een breekijzer aan. Beide voorwerpen zijn in beslag genomen om nader onderzocht te worden. Dat geldt ook voor de scooter die voorzien was van valse kentekenplaten.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: