donderdag, 7. januari 2016 - 20:16 Update: 08-01-2016 11:53

'MKB wil toeleveranciers failliete winkels helpen'

'MKB wil toeleveranciers failliete winkels helpen'
Foto: fbf
Den Haag

MKB-Nederland wil toeleveranciers die in geldnood zijn gekomen door het faillissement van V&D en Macintosh Retail helpen bij het zoeken naar een oplossing.

De ondernemingsorganisatie focust dan op een collectieve aanpak met behulp van de banken. Inmiddels hebben Rabobank, ABNAMRO en ING positief gereageerd. Dit meldt MKB-Nederland op de website.

MKB-Nederland ziet graag een centrale aanpak per bank en denkt dan bijvoorbeeld aan een speciale 'desk' bij iedere bank die in 1 tot 2 dagen een tijdelijke kredietfaciliteit kan beoordelen en ondernemers in problemen kan helpen. MKB-Nederland staat voor iedere andere collectieve oplossing open.

Leendert-Jan Visser van MKB-Nederland over de omvangrijke faillissementen in de winkelstraten: 'De impact is groot, voor de bedrijven zelf, het personeel en het straatbeeld. Maar er is nog een kwetsbare groep die meegesleept dreigt te worden, namelijk de mkb-leveranciers van de failliete winkels. Hun rekening wordt niet meer betaald, en zonder extra (tijdelijke) liquiditeitsruimte dreigt voor hen hetzelfde lot als hun afnemer."

Categorie: