donderdag, 24. maart 2016 - 15:42 Update: 24-03-2016 16:05

Koning Willem Alexander 'Johan Cruijff was van ons allemaal'

Reactie minister Schippers op overlijden Johan Cruijff
Foto: Frank van den Berg
Den Haag

Reactie Koning Willem-Alexander op het overlijden van Johan Cruijff:

"Met het overlijden van Johan Cruijff verliest Nederland een unieke en geniale sportman. Hij heeft ons voetbal verrijkt en een nieuw gezicht gegeven. Daarnaast heeft hij zich met hart en ziel ingezet om de sport voor iedereen toegankelijk te maken. Hij was een icoon van Nederland. Johan Cruijff was van ons allemaal. Mijn vrouw en ik leven mee met zijn familie en vrienden op deze verdrietige dag." - WA

Reactie minister Schippers op overlijden Johan Cruijff:

"Ik ben diep geraakt door het toch onverwachte overlijden van Johan Cruijff. Cruijff was de beste voetballer aller tijden, die als speler van Ajax, Barcelona, het Nederlands Elftal en Feyenoord miljoenen mensen over de hele wereld wist te betoveren met fantastisch voetbal. Hoeveel Nederlandse jongetjes in jaren zestig, zeventig en ook daarna wilden tijdens een potje voetbal niet Cruijff zijn? Over de hele wereld: iedereen wist wie Cruijff was, hij was een groot ambassadeur van de sport en van ons land. Cruijff was ook enorm succesvol en vernieuwend als trainer en ik kon ook genieten van zijn prachtige analyses en uitspraken als: "Je moet schieten anders kun je niet scoren", en "Ieder nadeel heeft z'n voordeel".

Na zijn schitterende  carrière is Cruijff zich op zeer verschillende manieren  blijven inzetten voor de sport. Ik heb hem zelf van nabij meegemaakt  als een zeer betrokken en fijn mens, die graag meedacht over en zijn ervaring en kennis inzette voor de toekomst van de sport in Nederland. Johan Cruijff heeft mij ook enorm geholpen bij de oprichting van de Nederlandse Sportraad, de eerste officiële adviesraad over sport van de regering. En daarbij ging het hem niet alleen om voetbal en topsport. Zijn hart lag ook nadrukkelijk bij de jeugd. De Cruijff Courts in Nederland en op vele plaatsen in de wereld maken zijn ambitie dat ieder kind moet kunnen sporten realiteit. De wereld verliest een groot sportman, een icoon en een fijn mens."

Categorie:
Provincie: