dinsdag, 12. april 2016 - 11:15 Update: 12-04-2016 15:10

Verdachte aangehouden voor liquidatie Ronald Bakker

Verdachte aangehouden voor moord Ronald Bakker
Foto: Archief EHF
Hilversum

In de nacht van maandag 11 op dinsdag 12 april heeft de recherche een 33-jarige man uit Nieuwegein aangehouden voor de liquidatie van Ronald Bakker. De politie denkt dat de verdachte op woensdagavond 9 september 2015 Ronald Bakker in Huizen heeft doodgeschoten.

Die woensdagavond kwam Ronald Bakker rond 18.20 uur thuis van zijn werk in Nieuwegein. Hij parkeerde zijn auto voor zijn huis aan de Rendier in Huizen. Nog voordat hij kon uitstappen werd hij plotseling van dichtbij in zijn auto neergeschoten. Hij stierf ter plekke aan zijn verwondingen. De dader vluchtte hierna op een donkerkleurige motorfiets.

Aanhouding

Er werd direct een grootschalig rechercheteam samengesteld dat zich onafgebroken bezig hield met de oplossing van de moord. Het onderzoek leidde naar een 33-jarige man uit Nieuwegein die in de nacht van maandag 11 op dinsdag 12 april in Amsterdam is aangehouden. Dinsdagochtend 12 april is door de recherche in de woning van de verdachte en op andere locaties in de omgeving van Utrecht doorzoeking gedaan

Onderzoek

De recherche heeft tot nu toe geen aanwijzing dat het slachtoffer zich bezig hield met criminele activiteiten. Het is vooralsnog onduidelijk waarom het slachtoffer om het leven werd gebracht. De recherche zet het onderzoekt voort en sluit meer aanhoudingen niet uit.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: