vrijdag, 22. april 2016 - 10:02 Update: 23-04-2016 9:36

Nog nooit zoveel campers in Nederland

Twee keer zoveel campers in Nederland sinds 2006
Foto: fbf
Bunnik

Het aantal campers in Nederland is in de afgelopen 10 jaar bijna verdubbeld. Dit blijkt vrijdag uit cijfers van BOVAG en Kampeer en Caravan Industrie (KCI).

'Op 1 april 2016 stonden er 97.407 campers geregistreerd, terwijl dat er eind 2006 circa 50.000 waren. De grote populariteit komt dit weekend tot uiting tijdens de Camper Experience in Zandvoort, waar duizenden liefhebbers met hun kampeerauto het circuit omtoveren tot de grootste camping van het land', aldus de BOVAG.

Het aantal campers in ons land groeit sinds 2006 met gemiddeld 5.000 stuks per jaar. Daarnaast registreerde de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) onlangs haar 40.000e lid en is daarmee de grootste vereniging van campereigenaren in Europa. 

Ter ere van het 40-jarig bestaan organiseert de NKC op Circuit Park Zandvoort van vrijdag 22 tot en met zondag 24 april de Camper Experience, waar duizenden leden in bijna 2.000 campers het hele weekend op de racebaan bivakkeren. 

Het evenement is tevens toegankelijk voor iedereen met interesse voor het ‘camperen’ en wordt omlijst met demonstraties, amusement, workshops, culinaire uitspattingen en proefritten.

Zeeën van tijd

De grote belangstelling voor kampeerauto’s is vooral toe te wijzen aan de interesse van oudere doelgroepen die na hun pensionering de vrijheid opzoeken. De hypotheek is afgelost, er is een aardig centje gespaard, de kinderen zijn het huis uit en de zeeën van tijd worden gevuld met korte uitstapjes in eigen land en grote ontdekkingstochten door heel Europa. 

Daarnaast zijn er steeds meer jonge gezinnen die de camper ontdekken als ideaal vakantiemiddel. ‘Camperaars’ en hun voertuigen van allerlei pluimage zijn dit weekend op Circuit Park Zandvoort aanwezig.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):