dinsdag, 31. mei 2016 - 8:09 Update: 31-05-2016 17:02

Excuses van politie voor rapper Typhoon

Politie betreurt onterechte controle rapper
Foto: Archief FBF.nl
Zwolle

Op maandagmiddag 30 mei werd in Zwolle rapper Typhoon door twee agenten gecontroleerd. De agenten zagen de jongeman kort daarvoor rijden in een dure auto. Zij besloten de bestuurder te controleren omdat ze de combinatie van de leeftijd en de, in hun ogen, dure auto en de huidskleur verdacht vonden.

Toen de agenten zagen dat het om de bekende rapper ging, ontstond er een gesprek waarbij een politieman direct eerlijk heeft uitgelegd hoe hij tot het besluit om deze auto te controleren was gekomen.

Kort na het incident deelde de rapper via social media over het gebeurde waarop de politie veel vragen kreeg. Er is direct samen met betrokken agenten teruggekeken naar het incident en de aanleiding van de controle. Districtschef Arjan Mengerink: 'Dat vinden wij belangrijk want de politie moet te allen tijde staan voor neutraliteit. Wij mogen niet selecteren op uiterlijk of afkomst en daarom vonden wij het belangrijk om deze kwestie direct op te helderen. De betrokken agenten waren zich zeer bewust van hun inschattingsfout en gaven dit ook direct ruiterlijk toe. Nu gaat het erom dat we ervan leren en dat gaan wij zeker doen. Typhoon kan rekenen op onze excuses', sluit Mengerink af.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: