vrijdag, 10. juni 2016 - 10:16

Aanhoudingen in onderzoek naar mensenhandel

Aanhoudingen in onderzoek naar mensenhandel
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Arnhem

De vermissing van een 17-jarig meisje leidde tot een onderzoek naar criminele samenwerkingsverbanden in mensenhandel en drugs, een typisch ondermijningsonderzoek. De politie heeft de afgelopen maanden in totaal vijf aanhoudingen verricht en twee woningen doorzocht waarbij diverse goederen in beslag zijn genomen.

Eind 2014 gaven berichten over gedwongen prostitutiewerkzaamheden en de vermissing van een minderjarig meisje, van 17 jaar uit de omgeving van Arnhem, aanleiding om direct een onderzoek te starten. Binnen een week werd het meisje getraceerd en veilig ondergebracht. Het onderzoeksteam van de afdeling Vreemdelingen, Identificatie en Mensenhandel bracht alle informatie in kaart en stootte uiteindelijk op twee groeperingen die zich beide bezig hielden met gedwongen prostitutie maar waarbij ook enkelen zich met drugshandel bezig hielden. Het onderzoek had tijd nodig om een goed beeld te krijgen van de samenwerkingsverbanden.

Aanhoudingen

De verdachten zijn een 28-jarige vrouw, een 21-jarige en 20-jarige man uit Arnhem. Daarna zijn een 21-jarige en een 22-jarige man uit Arnhem aangehouden, welke vandaag worden voorgeleid aan de Rechter Commissaris. Zij worden allen verdacht van betrokkenheid bij uitbuiting van een minderjarig meisje met betrekking tot prostitutiewerkzaamheden. De feiten waarvoor zij zijn aangehouden verschillen onderling maar betreffen mensenhandel, zeden (het maken van kinderporno) en drugshandel. Het gaat hierbij om misbruik, uitbuiting en financieel gewin.

Categorie:
Provincie: