zondag, 26. juni 2016 - 9:16 Update: 26-06-2016 13:46

Helft Nederland maakt zich weer op voor code geel zondagmiddag

Helft Nederland maakt zich weer op voor code geel zondagmiddag
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Den Bosch

Het KNMI heeft zondagochtend om 08.00 uur code geel doen uitgaan voor de helft van Nederland omdat er vanaf het middaguur weer zware onweersbuien over het westelijke deel van Nederland zullen gaan trekken. Dit meldt het KNMI zondag.

'Vanmiddag komen er landinwaarts onweersbuien tot ontwikkeling. In de loop van vanavond lossen deze buien weer op', aldus het KNMI.

Code geel

De code geel geldt voor de provincies Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant en Limburg. Zondag bereiken in de loop van de ochtend buien het westen, die vervolgens oostwaarts over het land trekken. 

Onweer

Landinwaarts gaan de buien in de middag met onweer gepaard. In de avond wordt het van het westen uit droog. De maxima liggen tussen 16 graden op de Wadden en lokaal 20 graden in het zuidoosten. De meest matige wind komt uit het zuidwesten, maar draait in de loop van de middag naar het westen.

In de nacht naar maandag zijn er eerst opklaringen, maar in de loop van de nacht neemt van het westen uit de bewolking toe. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 11 graden in het noordoosten tot 15 graden langs de westkust. De wind komt uit zuid tot zuidwest en is zwak tot matig, aan zee en boven het IJsselmeer neemt de wind toe naar vrij krachtig.

Maandagochtend vroeg gaat het in het westen (mot)regenen en deze neerslag breidt zich in de loop van de ochtend uit over het hele land. In de loop van de middag en avond wordt het van het westen uit weer droog. De maximumtemperatuur komt uit op 18 of 19 graden. De zuidwestelijke wind is matig, in de kustgebieden vrij krachtig. Later op de dag draait de wind naar west en neemt daarbij af naar zwak tot matig. 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):