maandag, 11. juli 2016 - 14:37 Update: 11-07-2016 14:51

In 2011 gevonden lichaam alsnog geïdentificeerd

In 2011 gevonden lichaam alsnog geïdentificeerd
Foto: Politie Gelderland
Wekerom

De politie is er vijf jaar na de vondst van onbekende lichaamsresten in een bos bij Wekerom alsnog in geslaagd de man zijn naam terug te geven. Mede dankzij de vondst van een legitimatiebewijs kon de man geïdentificeerd worden.

Op 21 oktober 2011 vonden bosarbeiders in een bosperceel op het terrein van ’s Heeren Loo in Wekerom menselijke botten waarna de politie werd ingeschakeld. Daarop volgde uitgebreid onderzoek, waarbij onder andere in Schotland een reconstructie van de schedel gemaakt werd. Ook de regionale en landelijke media en opsporingsprogramma's zoals Dossier GLD en Opsporing Verzocht besteedden uitgebreid aandacht aan het aantreffen van het ‘skelet van Wekerom’, zoals het door velen werd genoemd. Het rechercheteam ontving tientallen tips maar helaas leidde dit niet tot het bekend worden van de identiteit van de man.

DNA-match

In mei 2016 vonden wederom bosarbeiders in hetzelfde bosperceel een verweerde portemonnee met daarin onder meer een legitimatiebewijs. Aan de hand daarvan kon de familie van de man worden opgespoord. Vervolgens werd met behulp van DNA-onderzoek gedaan en dat leidde tot een match. De lichaamsresten konden daarmee geïdentificeerd worden als dat van een destijds 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij was in 2009 voor het laatst gezien. Van een misdrijf is niets gebleken. Het lichaam van de man kreeg in 2013 van de gemeente Ede een laatste rustplaats.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: