dinsdag, 12. juli 2016 - 11:01 Update: 12-07-2016 11:01

Handelaar in vals geld aangehouden

Handelaar in vals geld aangehouden
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Beekbergen

De politie heeft een onderzoek afgerond naar de handel in vals geld. Een 40-jarige man uit Beekbergen is aangehouden op verdenking van het verhandelen van vals geld. Hij wordt ervan verdacht tussen december 2015 en april 2016 bijna drieduizend valse biljetten van 50 euro te hebben verkocht, grotendeels buiten Apeldoorn. Vier van zijn afnemers zijn aangehouden op verdenking van de aankoop en uitgifte van vals geld.

Het onderzoek begon toen de politie op zaterdag 23 april werd getipt over een vals geld aankoop die op een carpoolplaats in Beekbergen plaats zou vinden. De politie ging ter plekke poolshoogte nemen en trof in een auto een 19-jarige man uit Gendt aan met 25 valse biljetten van 50 euro in zijn bezit. De man werd aangehouden en de Apeldoornse recherche stelde een nader onderzoek in.

De telefoons van de 19-jarige werden in beslag genomen en onderzocht, en al snel werd duidelijk wie de verkoper van het valse geld vermoedelijk was. Deze 40-jarige Beekbergenaar is op 26 april aangehouden door de politie, nadat de politie een pseudokoop met hem arrangeerde. Zodoende kon de man op heterdaad worden betrapt.

Afnemers aangehouden

In het daaropvolgende onderzoek zijn nog eens drie afnemers van de man aangehouden. Het ging hierbij om twee jongens uit Venlo (16 en 17 jaar oud) en een 23-jarige man uit Rosmalen.

Daarnaast is een 47-jarige vrouw uit Beekbergen verhoord als verdachte. Zij wordt verdacht van betrokkenheid bij de vals geld handel van de 40-jarige man.

Geld in beslag genomen

In het onderzoek zijn in totaal zo’n 100 valse biljetten van 50 euro aangetroffen en in beslag genomen.

De hechtenis van de 40-jarige man is na een aantal weken onder voorwaarden geschorst. De andere aangehouden verdachten zijn na verhoor heengezonden. De politie maakt tegen alle verdachten proces-verbaal op. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: