vrijdag, 14. oktober 2016 - 20:09 Update: 14-10-2016 20:17

Bankovervaller Amsterdam gijzelde personeel

Bankovervaller Amsterdam gijzelde personeel
Foto: Archief EHF
Amsterdam

De politie heeft vrijdag nadere details vrijgegeven over de bankoverval van donderdagmiddag in Amsterdam. 'De 33-jarige man die het bankfiliaal aan het Plein ’40- ’45 heeft overvallen, heeft korte tijd het personeel van deze bank gegijzeld', stelt de politie.

'Tijdens de overval dreigde de overvaller met een vuurwapen. Op enig moment wist een getuige de bank uit te komen en de politie op de hoogte te brengen van de overval. De politie ging bij de bank naar binnen en werd geconfronteerd met de overvaller die op dat moment een personeelslid gijzelde', aldus de politie. De overvaller werd de ruimte gegeven om te vluchten zodat de kans bestond dat de gegijzelde ongedeerd zou blijven. Op zijn vlucht, die hij te voet deed, liet hij de gegijzelde los.

Geschoten achtervolging overvaller

De verdachte werd achtervolgd en tijdens die achtervolging is er op enig moment door de politie geschoten. Direct hierop kon de man worden aangehouden. In deze zaak zijn meerdere goederen in beslag genomen waaronder een pistool. Inmiddels zijn meerdere aangevers en getuigen gehoord. De verdachte is in verzekering gesteld en zal worden voorgeleid bij de rechter-commissaris.

De verdachte is van buitenlandse komaf en hij wist kennelijk niet dat het zinloos is om banken in Nederland te overvallen. De beveiliging is dusdanig dat het bankpersoneel nooit bij bankbiljetten kan komen. Je hebt een bankpas en een pincode nodig om geld op te nemen en anders gaat het niet lukken.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: